De plaatselijke amateurclub Voukefalas Larissa, die net als zowat alles en iedereen in Griekenland moeite heeft om het hoofd boven water te houden, dankt zijn voortbestaan aan twee plaatselijke bordelen.

Een en ander betekent dat de spelers op hun - jawel - roze shirts voortaan reclame maken voor Villa Erotica en Soula's Huis van de Geschiedenis.

Voorzitter Yannis Batziolas van Voukefalas zag zich genoopt tot de ongewone sponsoring omdat "de staat en alle andere verantwoordelijke organisaties" de financiële stekker uit het stopcontact hebben getrokken.

'Kritiek is hypocriet'

Op de Griekse voetbalbond wordt gemord. Spelen met het logo van huizen van plezier zou het "sportieve ideaal" schaden en maakt voetbalbezoek ongeschikt voor minderjarigen, luidt het.

Een van de sponsors, bordeelhouder Soula Alevridou, vindt dat hypocriet: "Reclame maken voor gokbedrijven en allerhande loterijen stoort hen niet, maar voor een seksclub wel? Dat is schijnheilig". (Belga/KVDA)

De plaatselijke amateurclub Voukefalas Larissa, die net als zowat alles en iedereen in Griekenland moeite heeft om het hoofd boven water te houden, dankt zijn voortbestaan aan twee plaatselijke bordelen. Een en ander betekent dat de spelers op hun - jawel - roze shirts voortaan reclame maken voor Villa Erotica en Soula's Huis van de Geschiedenis. Voorzitter Yannis Batziolas van Voukefalas zag zich genoopt tot de ongewone sponsoring omdat "de staat en alle andere verantwoordelijke organisaties" de financiële stekker uit het stopcontact hebben getrokken. 'Kritiek is hypocriet' Op de Griekse voetbalbond wordt gemord. Spelen met het logo van huizen van plezier zou het "sportieve ideaal" schaden en maakt voetbalbezoek ongeschikt voor minderjarigen, luidt het. Een van de sponsors, bordeelhouder Soula Alevridou, vindt dat hypocriet: "Reclame maken voor gokbedrijven en allerhande loterijen stoort hen niet, maar voor een seksclub wel? Dat is schijnheilig". (Belga/KVDA)