De ex-Tourwinnaar krijgt immers een rol in een miniaflevering van de legendarische Britse comedyserie Some Mothers Do 'Ave 'Em. Die wordt uitgezonden tijdens de Sport Relief Night op BBC, waarin showbizzvedetten en sportsterren geld inzamelen voor minderbedeelden. In de aflevering kruipt de intussen 74-jarige acteur Michael Crawford nog eens in de huid van de kluns Frank Spencer. Hij en zijn vrouw Betty (gespeeld door de nu 67-jarige Michele Dotrice) ontmoeten Wiggins in de London Velodrome, waar Sir Bradley vorige week wereldkampioen ploegkoers werd met Mark Cavendish. Hoe die ontmoeting afloopt, is zondag op tv te zien.

Wiggo moest niet lang aarzelen toen hem gevraagd werd of hij zijn acteerkunsten wilde bovenhalen. "Ik was altijd een enorme fan van Michael en vind het een enorme eer om met zo'n tv-icoon te mogen werken, zeker voor een goed doel."

Some Mothers Do 'Ave 'Em liep van 1973 tot kerstdag 1978 op de BBC, en werd daarna nog talloze keren herhaald, ook op de Vlaamse tv, onder de titel Moeders Mooiste. Crawford speelde na zijn komische rol nog in musicals als The Wizard of Oz en The Phantom of the Opera.

De ex-Tourwinnaar krijgt immers een rol in een miniaflevering van de legendarische Britse comedyserie Some Mothers Do 'Ave 'Em. Die wordt uitgezonden tijdens de Sport Relief Night op BBC, waarin showbizzvedetten en sportsterren geld inzamelen voor minderbedeelden. In de aflevering kruipt de intussen 74-jarige acteur Michael Crawford nog eens in de huid van de kluns Frank Spencer. Hij en zijn vrouw Betty (gespeeld door de nu 67-jarige Michele Dotrice) ontmoeten Wiggins in de London Velodrome, waar Sir Bradley vorige week wereldkampioen ploegkoers werd met Mark Cavendish. Hoe die ontmoeting afloopt, is zondag op tv te zien.Wiggo moest niet lang aarzelen toen hem gevraagd werd of hij zijn acteerkunsten wilde bovenhalen. "Ik was altijd een enorme fan van Michael en vind het een enorme eer om met zo'n tv-icoon te mogen werken, zeker voor een goed doel."Some Mothers Do 'Ave 'Em liep van 1973 tot kerstdag 1978 op de BBC, en werd daarna nog talloze keren herhaald, ook op de Vlaamse tv, onder de titel Moeders Mooiste. Crawford speelde na zijn komische rol nog in musicals als The Wizard of Oz en The Phantom of the Opera.