Britse zwemwereld rouwt om Chloe Waddell (16)

Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De 16-jarige Chloe Waddell, die volgens kenners een groot talent was en mikte op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, overleed aan een hartstilstand.

De Britse zwemwereld is geschokt door het overlijden van Chloe Waddell. De amper 16-jarige Waddell, die volgens kenners een groot talent was en mikte op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, overleed aan een hartstilstand. Chloe Waddell werd door haar ouders bewusteloos aangetroffen in hun woning in Timperley, nabij Manchester. Die probeerden haar nog te reanimeren, maar in het ziekenhuis werd het meisje dood verklaard, zo melden Britse media.

De precieze doodsoorzaak is nog niet geweten, maar de politie liet al weten geen rekening te houden met een verdacht overlijden. De avond voor haar overlijden was Waddell nog op stap geweest.

Medeleven

Chloe Waddell nam het in de trials voor de Olympische Spelen van afgelopen zomer nog op tegen Rebecca Adlington (23), die in Londen een bronzen medaille veroverde.

Heel wat coaches en zwemsters hebben reeds hun medeleven betuigd, onder wie collega-zwemster Keri-Anne Payne op Twitter: ‘Zo’n droevig nieuws over Chloe Waddell, die is heengegaan. Gedachten gaan naar familie en vrienden.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content