Op de cover van het homoblad 'INCH' prijkt deze week niemand minder dan Carl Hoefkens, met de quote 'Gay is okay'.

Voor u zou beginnen twijfelen: de aanvoerder van Club Brugge vormt nog steeds een gelukkig koppel met Vanessa Hoefkens. Hij ging in op de vraag van het blad om als eerste Belgische topvoetballer ooit te poseren voor een homoblad. Een moedige beslissing van Hoefkens, die het taboe over homo's in de topsport wil doorbreken.

"Ik heb dat met veel plezier gedaan," legt de 33-jarige verdediger uit in Het Laatste Nieuws. "Het debat over homofobie moet ooit gevoerd worden. Als ik het kan aanzwengelen, dan graag". Hoefkens kent zelf enkele homoseksuele profvoetballers. "Vijf of zes. Moest er morgen bij ons in de ploeg iemand vertellen dat hij homo is, ben ik er vrij zeker van dat hij in onze groep wel aanvaard zou worden." (KVDA)

Op de cover van het homoblad 'INCH' prijkt deze week niemand minder dan Carl Hoefkens, met de quote 'Gay is okay'. Voor u zou beginnen twijfelen: de aanvoerder van Club Brugge vormt nog steeds een gelukkig koppel met Vanessa Hoefkens. Hij ging in op de vraag van het blad om als eerste Belgische topvoetballer ooit te poseren voor een homoblad. Een moedige beslissing van Hoefkens, die het taboe over homo's in de topsport wil doorbreken. "Ik heb dat met veel plezier gedaan," legt de 33-jarige verdediger uit in Het Laatste Nieuws. "Het debat over homofobie moet ooit gevoerd worden. Als ik het kan aanzwengelen, dan graag". Hoefkens kent zelf enkele homoseksuele profvoetballers. "Vijf of zes. Moest er morgen bij ons in de ploeg iemand vertellen dat hij homo is, ben ik er vrij zeker van dat hij in onze groep wel aanvaard zou worden." (KVDA)