Club Brugge schorst Daan Van Gijseghem een maand zonder loon. Dat meldt Sporza. Het loon dat de verdediger de maand daarna ontvangt, moet hij doorstorten aan slachtofferhulp. Hij wordt daarnaast opgedragen om met Sven Dhoest vrijwilligerswerk te doen. Dhoest moet een half maandloon inleveren.

De 23-jarige Van Gijseghem ging dinsdagavond, vermoedelijk tijdens een straatrace, met zijn Mercedes met hoge snelheid van de baan. Hij vloog over de middenberm en botste aan de overkant tegen een verlichtingspaal. Hij werd lichtgewond en bleek bovendien dronken. Zijn passagier, invallersdoelman Sven Dhoest (17), kwam er met de schrik vanaf.

Het Kortrijkse parket bevestigt de feiten en bevestigt ook dat Van Gijseghem gedronken had op het moment van het ongeval. Om die reden werd zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken.

Over het tweede voertuig dat bij de vermoedelijke straatrace betrokken was, kan het parket nog niets kwijt. Daarover loopt een onderzoek.

Op zijn website reageert Club Brugge ontstemd op de zaak. "Club Brugge neemt de feiten bijzonder ernstig, omdat ze niet stroken met de waarden die Club voorstaat en met het voorbeeldgedrag dat Club van zijn spelers verwacht." (Belga/KVDA/EE)

Club Brugge schorst Daan Van Gijseghem een maand zonder loon. Dat meldt Sporza. Het loon dat de verdediger de maand daarna ontvangt, moet hij doorstorten aan slachtofferhulp. Hij wordt daarnaast opgedragen om met Sven Dhoest vrijwilligerswerk te doen. Dhoest moet een half maandloon inleveren. De 23-jarige Van Gijseghem ging dinsdagavond, vermoedelijk tijdens een straatrace, met zijn Mercedes met hoge snelheid van de baan. Hij vloog over de middenberm en botste aan de overkant tegen een verlichtingspaal. Hij werd lichtgewond en bleek bovendien dronken. Zijn passagier, invallersdoelman Sven Dhoest (17), kwam er met de schrik vanaf. Het Kortrijkse parket bevestigt de feiten en bevestigt ook dat Van Gijseghem gedronken had op het moment van het ongeval. Om die reden werd zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken. Over het tweede voertuig dat bij de vermoedelijke straatrace betrokken was, kan het parket nog niets kwijt. Daarover loopt een onderzoek. Op zijn website reageert Club Brugge ontstemd op de zaak. "Club Brugge neemt de feiten bijzonder ernstig, omdat ze niet stroken met de waarden die Club voorstaat en met het voorbeeldgedrag dat Club van zijn spelers verwacht." (Belga/KVDA/EE)