Dat Cristiano Ronaldo veel bezig is met zijn uiterlijk, is geen geheim. Dat was Wayne Rooney destijds bij Manchester United ook al opgevallen. In zijn autobiografie onthulde hij dat er in Ronaldo's locker op Old Trafford een spiegel hing en dat hij daar minutenlang in kon kijken.

Zijn woonst in Cheshire hing ook vol met spiegels. 'Ik check mijn uiterlijk graag nog even voor ik het huis uitga', zei de Portugees daar ooit over.

Het sixpack van Diego

In Manchester was hij eveneens ploegmaat van de Uruguayaanse spits Diego Forlán, destijds de trotse eigenaar van een indrukwekkende sixpack. Het duurde niet lang of de jonge Cristiano ging bij hem informeren wat hij deed om zulke buikspieren te krijgen.

'Ik was verrast', vertelde Forlán onlangs. 'Ronaldo was nog erg jong, maar was toen al bezig met het lichaam dat nu zijn instrument is geworden. We konden het goed met elkaar vinden, hij is een goeie jongen.'

Over het wasbordje van CR7 begonnen daarna verhalen de ronde te doen die niet meer strookten met de werkelijkheid. Zo werd op een gegeven moment geschreven dat hij 3000 sit-ups per dag deed.

José María Aznar, de toenmalige premier van Spanje, maakte er zelfs een grapje over: 'Ik doe elke dag oefeningen, maar kom niet verder dan 600 sit-ups.'

Geen buikspieroefeningen meer

Het is wel zo dat Ronaldo nu de rekening betaalt van een bepaalde overdaad uit het verleden. Ploegmaats vertellen dat hij in zijn beginperiode bij Real Madrid elk rustmoment gebruikte om oefeningen te doen, zelfs als hij op bed naar tv lag te kijken.

Toen José Mourinho coach was van de Koninklijke, ging fysiektrainer Rui Faria op de rem staan: geen buikspieroefeningen meer voor CR7. Het evenwicht tussen de buik- en rugspieren was volgens Faria totaal zoek, met het risico op rugproblemen. In de fitnesszaal mocht hij zijn oefeningen wel blijven doen, maar met minder gewicht.

100 miljoen euro

Het verhaal gaat dat hij in het begin van zijn carrière bij Sporting Clube het maximumgewicht van een fitnesstoestel om de benen te versterken liet verhogen van 250 kg naar 400 kg. Zeventien was hij toen nog maar. En die drang naar een haast goddelijke perfectie zat er al in.

De cultivering van zijn lichaam is altijd een obsessie geweest, hij maakte van zijn lijf een machine.

Toen twee kunstenaars in opdracht van het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds de ideale voetballer mochten samenstellen, namen ze de ogen van Xavi, de linkervoet van Messi en de benen van ... Ronaldo.

Geen wonder dat Real Madrid beide ledematen van zijn sterspeler liet verzekeren voor 100 miljoen euro.

Lees het volledige verhaal over Cristiano Ronaldo in de S/VM van 28 oktober.

Cristiano Ronaldo, Sport/Voetbalmagazine
Cristiano Ronaldo © Sport/Voetbalmagazine
Dat Cristiano Ronaldo veel bezig is met zijn uiterlijk, is geen geheim. Dat was Wayne Rooney destijds bij Manchester United ook al opgevallen. In zijn autobiografie onthulde hij dat er in Ronaldo's locker op Old Trafford een spiegel hing en dat hij daar minutenlang in kon kijken. Zijn woonst in Cheshire hing ook vol met spiegels. 'Ik check mijn uiterlijk graag nog even voor ik het huis uitga', zei de Portugees daar ooit over. In Manchester was hij eveneens ploegmaat van de Uruguayaanse spits Diego Forlán, destijds de trotse eigenaar van een indrukwekkende sixpack. Het duurde niet lang of de jonge Cristiano ging bij hem informeren wat hij deed om zulke buikspieren te krijgen. 'Ik was verrast', vertelde Forlán onlangs. 'Ronaldo was nog erg jong, maar was toen al bezig met het lichaam dat nu zijn instrument is geworden. We konden het goed met elkaar vinden, hij is een goeie jongen.' Over het wasbordje van CR7 begonnen daarna verhalen de ronde te doen die niet meer strookten met de werkelijkheid. Zo werd op een gegeven moment geschreven dat hij 3000 sit-ups per dag deed. José María Aznar, de toenmalige premier van Spanje, maakte er zelfs een grapje over: 'Ik doe elke dag oefeningen, maar kom niet verder dan 600 sit-ups.' Het is wel zo dat Ronaldo nu de rekening betaalt van een bepaalde overdaad uit het verleden. Ploegmaats vertellen dat hij in zijn beginperiode bij Real Madrid elk rustmoment gebruikte om oefeningen te doen, zelfs als hij op bed naar tv lag te kijken. Toen José Mourinho coach was van de Koninklijke, ging fysiektrainer Rui Faria op de rem staan: geen buikspieroefeningen meer voor CR7. Het evenwicht tussen de buik- en rugspieren was volgens Faria totaal zoek, met het risico op rugproblemen. In de fitnesszaal mocht hij zijn oefeningen wel blijven doen, maar met minder gewicht. Het verhaal gaat dat hij in het begin van zijn carrière bij Sporting Clube het maximumgewicht van een fitnesstoestel om de benen te versterken liet verhogen van 250 kg naar 400 kg. Zeventien was hij toen nog maar. En die drang naar een haast goddelijke perfectie zat er al in. De cultivering van zijn lichaam is altijd een obsessie geweest, hij maakte van zijn lijf een machine. Toen twee kunstenaars in opdracht van het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds de ideale voetballer mochten samenstellen, namen ze de ogen van Xavi, de linkervoet van Messi en de benen van ... Ronaldo.Geen wonder dat Real Madrid beide ledematen van zijn sterspeler liet verzekeren voor 100 miljoen euro. Lees het volledige verhaal over Cristiano Ronaldo in de S/VM van 28 oktober.