Gisterenavond rond 22u30 raakte Club Bruggeverdediger Daan Van Gijseghem betrokken in een auto-ongeval langs de Rijksweg in Rumbeke (Roeselare). Volgens de politie van de zone RIHO ging het om een straatrace, maar Club Brugge ontkent dat.

Feit is dat Van Gijseghem ter hoogte van Rumbeke het controle over het stuur van zijn Mercedes A-klasse verloor, over de middenberm vloog en aan de overkant tegen een verlichtingspaal tot stilstand kwam.

Van Gijseghem werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar was gisterennacht al bij bewustzijn. Hij zou, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet zwaargewond zijn.

Ploegmaat Sven Dhoest, de derde keeper van Club, zat naast Van Gijseghem in de wagen, maar hij kwam met de schrik vrij. Ook Dhoest werd naar de spoeddienst van het ziekenhuis gebracht, maar mocht dinsdagavond al terug naar huis. Hij is onder de indruk van de gebeurtenissen maar verscheen woensdagochtend wel op het appel op de luchthaven van Oostende en vliegt mee met zijn ploegmaats naar Braga.

De bestuurder van de andere wagen nam de vlucht, maar kon snel nadien geïdentificeerd worden.

Over de ernst van de blessure van Van Gijseghem kan Club Brugge nog geen duidelijkheid verschaffen, maar de verdediger zou in elk geval niets gebroken hebben. Hij mocht gisterennacht al het ziekenhuis verlaten en is intussen terug thuis."

Van Gijseghem ging sowieso niet mee op de verplaatsing naar Braga in het kader van de Europa League, wegens een hielblessure. (BV)

Volg Sport/Voetbalmagazine ook op Facebook en Twitter.

Gisterenavond rond 22u30 raakte Club Bruggeverdediger Daan Van Gijseghem betrokken in een auto-ongeval langs de Rijksweg in Rumbeke (Roeselare). Volgens de politie van de zone RIHO ging het om een straatrace, maar Club Brugge ontkent dat. Feit is dat Van Gijseghem ter hoogte van Rumbeke het controle over het stuur van zijn Mercedes A-klasse verloor, over de middenberm vloog en aan de overkant tegen een verlichtingspaal tot stilstand kwam. Van Gijseghem werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar was gisterennacht al bij bewustzijn. Hij zou, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet zwaargewond zijn. Ploegmaat Sven Dhoest, de derde keeper van Club, zat naast Van Gijseghem in de wagen, maar hij kwam met de schrik vrij. Ook Dhoest werd naar de spoeddienst van het ziekenhuis gebracht, maar mocht dinsdagavond al terug naar huis. Hij is onder de indruk van de gebeurtenissen maar verscheen woensdagochtend wel op het appel op de luchthaven van Oostende en vliegt mee met zijn ploegmaats naar Braga. De bestuurder van de andere wagen nam de vlucht, maar kon snel nadien geïdentificeerd worden. Over de ernst van de blessure van Van Gijseghem kan Club Brugge nog geen duidelijkheid verschaffen, maar de verdediger zou in elk geval niets gebroken hebben. Hij mocht gisterennacht al het ziekenhuis verlaten en is intussen terug thuis." Van Gijseghem ging sowieso niet mee op de verplaatsing naar Braga in het kader van de Europa League, wegens een hielblessure. (BV)