Gilles De Bilde zou onder meer een tik hebben uitgedeeld aan zijn vriendin Ils en een van zijn dochtertjes. De Bilde werd veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel in combinatie met strenge probatievoorwaarden voor familiaal geweld. Zo moest hij verplicht een cursus agressiebeheersing volgen.

De Bilde praat nu in ons zusterblad Sport/Footmagazine voor het eerst sinds de affaire. "Ik heb een deel van de feiten die me ten laste gelegd zijn nooit ontkend," zegt hij, "maar bepaalde media hebben overdreven. In zulke situaties hebben de kranten altijd de neiging om er een laagje bovenop te doen. Mijn ex-ploegmaat Bertrand Crasson kan ervan meespreken. En Trond Sollied krijgt er nu ook mee af te rekenen."

"Hoe kunnen journalisten nu weten wat er precies gebeurd is in dancing La Rocca? Waren zij ter plaatse? Neen, ze baseren zich puur op een proces-verbaal dat tegelijkertijd alles en niets zegt."

"Ik betreur de zoektocht naar sensatie. Ik weet wat er thuis gebeurd is met mijn vrouw, mijn kinderen en mezelf. En die realiteit staat ver van de weergave ervan in bepaalde kranten. Ik wou onmiddellijk reageren om het een en ander recht te zetten, maar mijn advocaten hebben me overtuigd om dat niet te doen. Had ik dat gedaan, dan had ik alleen maar olie op het vuur gegooid. De voetbalwereld is nu eenmaal een gemakkelijke prooi."

"Al twintig jaar heb ik een relatie met Ils. We hebben verschillende turbulente periodes meegemaakt, maar die beproevingen hebben onze band uiteindelijk sterker gemaakt. Sinds die affaire hebben we in onze relatie een nieuw elan gevonden."

Analist
Door de zaak verloor De Bilde wel zijn job bij Anderlecht TV en als analist bij Sporza. "Dat staat nu inderdaad op een laag vuurtje. Ik begrijp dat mijn aanwezigheid op tv niet wenselijk is. Ik zou het trouwens ook niet willen doen."

"Maar op een dag hoop ik toch met een schone lei te kunnen herbeginnen. Ik ben ook terug beginnen te voetballen bij de veteranen van Toekomst Relegem en minivoetbal speel ik nog met mijn oude makker Besnik Hasi."

Ondertussen blijft hij de voetbalactualiteit ook op de voet volgen. "Onlangs werd ik met Ilse nog uitgenodigd bij vrienden. Ik heb gezegd: 'Oké, maar ik wil om 22 uur thuis zijn.' Real-Barça wilde ik voor geen geld van de wereld missen."

"Bizar genoeg ben ik nu veel meer met voetbal bezig dan toen ik voetballer was. Of ik gemaakt ben voor een job als trainer weet ik niet. Maar assistent, waarom niet?" (BG)

Gilles De Bilde zou onder meer een tik hebben uitgedeeld aan zijn vriendin Ils en een van zijn dochtertjes. De Bilde werd veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel in combinatie met strenge probatievoorwaarden voor familiaal geweld. Zo moest hij verplicht een cursus agressiebeheersing volgen. De Bilde praat nu in ons zusterblad Sport/Footmagazine voor het eerst sinds de affaire. "Ik heb een deel van de feiten die me ten laste gelegd zijn nooit ontkend," zegt hij, "maar bepaalde media hebben overdreven. In zulke situaties hebben de kranten altijd de neiging om er een laagje bovenop te doen. Mijn ex-ploegmaat Bertrand Crasson kan ervan meespreken. En Trond Sollied krijgt er nu ook mee af te rekenen." "Hoe kunnen journalisten nu weten wat er precies gebeurd is in dancing La Rocca? Waren zij ter plaatse? Neen, ze baseren zich puur op een proces-verbaal dat tegelijkertijd alles en niets zegt." "Ik betreur de zoektocht naar sensatie. Ik weet wat er thuis gebeurd is met mijn vrouw, mijn kinderen en mezelf. En die realiteit staat ver van de weergave ervan in bepaalde kranten. Ik wou onmiddellijk reageren om het een en ander recht te zetten, maar mijn advocaten hebben me overtuigd om dat niet te doen. Had ik dat gedaan, dan had ik alleen maar olie op het vuur gegooid. De voetbalwereld is nu eenmaal een gemakkelijke prooi." "Al twintig jaar heb ik een relatie met Ils. We hebben verschillende turbulente periodes meegemaakt, maar die beproevingen hebben onze band uiteindelijk sterker gemaakt. Sinds die affaire hebben we in onze relatie een nieuw elan gevonden." Analist Door de zaak verloor De Bilde wel zijn job bij Anderlecht TV en als analist bij Sporza. "Dat staat nu inderdaad op een laag vuurtje. Ik begrijp dat mijn aanwezigheid op tv niet wenselijk is. Ik zou het trouwens ook niet willen doen." "Maar op een dag hoop ik toch met een schone lei te kunnen herbeginnen. Ik ben ook terug beginnen te voetballen bij de veteranen van Toekomst Relegem en minivoetbal speel ik nog met mijn oude makker Besnik Hasi." Ondertussen blijft hij de voetbalactualiteit ook op de voet volgen. "Onlangs werd ik met Ilse nog uitgenodigd bij vrienden. Ik heb gezegd: 'Oké, maar ik wil om 22 uur thuis zijn.' Real-Barça wilde ik voor geen geld van de wereld missen." "Bizar genoeg ben ik nu veel meer met voetbal bezig dan toen ik voetballer was. Of ik gemaakt ben voor een job als trainer weet ik niet. Maar assistent, waarom niet?" (BG)