Kresten Bjerre, voormalig 22-voudig Deens international, is op 20 februari om het leven gekomen. Dat nieuws is nu ook bevestigd door zijn ex-club RWDM. Bjerre, die tussen 1970 en 1977 uitkwam voor RWDM, werd geveld door kanker.

'De Generaal', zoals de kapitein van de Molenbekenaars genoemd werd, speelde kampioen met RWDM in 1975. Het clubicoon nam een tijdje de Belgische nationaliteit aan, zodat zijn club de limiet voor het aantal buitenlandse spelers niet zou overschrijden.

Voor Bjerre naar Molenbeek kwam, speelde de solide verdediger ook voor de Houston Stars in de Verenigde Staten en voor PSV Eindhoven in Nederland. In 1977 strandde RWDM, met 'De Generaal' in het elftal, in de halve finale van de UEFA Cup. Nadien verliet hij de Brusselse club voor het Nederlandse Go Ahead Eagles, waar hij maar zes keer op het veld stond.

Na zijn voetbalcarrière ging Kresten Bjerre aan de slag als trainer en later als manager van verschillende Deense ploegen. (Belga/INM)

Kresten Bjerre, voormalig 22-voudig Deens international, is op 20 februari om het leven gekomen. Dat nieuws is nu ook bevestigd door zijn ex-club RWDM. Bjerre, die tussen 1970 en 1977 uitkwam voor RWDM, werd geveld door kanker. 'De Generaal', zoals de kapitein van de Molenbekenaars genoemd werd, speelde kampioen met RWDM in 1975. Het clubicoon nam een tijdje de Belgische nationaliteit aan, zodat zijn club de limiet voor het aantal buitenlandse spelers niet zou overschrijden. Voor Bjerre naar Molenbeek kwam, speelde de solide verdediger ook voor de Houston Stars in de Verenigde Staten en voor PSV Eindhoven in Nederland. In 1977 strandde RWDM, met 'De Generaal' in het elftal, in de halve finale van de UEFA Cup. Nadien verliet hij de Brusselse club voor het Nederlandse Go Ahead Eagles, waar hij maar zes keer op het veld stond. Na zijn voetbalcarrière ging Kresten Bjerre aan de slag als trainer en later als manager van verschillende Deense ploegen. (Belga/INM)