Dat maakte de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) bekend.

Naast deze drie finalisten waren ook Jaouad Achab (taekwondo), Philip Milanov (discuswerpen), Greg Van Avermaet (wielrennen) en Stoffel Vandoorne (autosport) genomineerd.

De laureaat, gekozen door de VBS, wordt op 4 december bekendgemaakt in Deinze. Hij of zij mag zich de meest verdienstelijke Vlaamse sporter van het jaar noemen en krijgt een uniek beeldhouwwerk van Willem Vermandere. Vorig jaar ging de onderscheiding naar Delfine Persoon, die ook nu dus opnieuw genomineerd is.

(Belga/RR)

Dat maakte de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) bekend. Naast deze drie finalisten waren ook Jaouad Achab (taekwondo), Philip Milanov (discuswerpen), Greg Van Avermaet (wielrennen) en Stoffel Vandoorne (autosport) genomineerd. De laureaat, gekozen door de VBS, wordt op 4 december bekendgemaakt in Deinze. Hij of zij mag zich de meest verdienstelijke Vlaamse sporter van het jaar noemen en krijgt een uniek beeldhouwwerk van Willem Vermandere. Vorig jaar ging de onderscheiding naar Delfine Persoon, die ook nu dus opnieuw genomineerd is. (Belga/RR)