'DJ' Mbenga (31) begon zijn NBA-carrière in 2004 bij de Mavericks en speelde er tot 2007. Een terugkeer aan de zijde van de Duitse sterspeler Dirk Nowitzki zit er niet in. De Mavericks vetrekken deze week naar Europa. Daar spelen ze vriendenwedstrijden tegen Alba Berlijn en FC Barcelona.

Samen met Mbenga werd ook spelverdeler Tu Holloway bedankt.

"Het is de tijd van het jaar", zei coach Rick Carlisle op de clubwebsite. "Mbenga en Hollway hebben goed gewerkt, maar we moeten mensen kwijt voor de trip - we moeten vooruit."

Ander werk zoeken

De Mavericks hebben nu nog zestien spelers op hun loonlijst. Daar moeten er vijftien van overblijven voor de start van het seizoen op 30 oktober.

Mbenga is vrij om ander werk te zoeken in de NBA of Europa. De 2m13 grote Congolese Belg speelde zes seizoenen in de VS en werd twee keer kampioen met de Los Angeles Lakers. Zijn laatste seizoen speelde hij in 2010-'11 bij de New Orleans Hornets. Vorig seizoen kwam hij niet in actie. (TV)

'DJ' Mbenga (31) begon zijn NBA-carrière in 2004 bij de Mavericks en speelde er tot 2007. Een terugkeer aan de zijde van de Duitse sterspeler Dirk Nowitzki zit er niet in. De Mavericks vetrekken deze week naar Europa. Daar spelen ze vriendenwedstrijden tegen Alba Berlijn en FC Barcelona. Samen met Mbenga werd ook spelverdeler Tu Holloway bedankt. "Het is de tijd van het jaar", zei coach Rick Carlisle op de clubwebsite. "Mbenga en Hollway hebben goed gewerkt, maar we moeten mensen kwijt voor de trip - we moeten vooruit." Ander werk zoeken De Mavericks hebben nu nog zestien spelers op hun loonlijst. Daar moeten er vijftien van overblijven voor de start van het seizoen op 30 oktober. Mbenga is vrij om ander werk te zoeken in de NBA of Europa. De 2m13 grote Congolese Belg speelde zes seizoenen in de VS en werd twee keer kampioen met de Los Angeles Lakers. Zijn laatste seizoen speelde hij in 2010-'11 bij de New Orleans Hornets. Vorig seizoen kwam hij niet in actie. (TV)