De Roemeense oud-international Gheorge Popescu, voormalig aanvoerder van FC Barcelona, is door een rechter in Boekarest veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 1 maand.

Popescu is, samen met nog zeven anderen onder wie Steaua Boekarest-voorzitter Mihai Stoica, schuldig bevonden aan het witwassen van geld en belastingontduiking.

Ze zouden bij twaalf transfers van spelers naar het buitenland voor miljoenen euro's hebben gefraudeerd.

De Roemeense staatskas zou 1,1 miljoen euro zijn misgelopen, de benadeelde clubs zelfs 7,3 miljoen euro. Het ging om een uitspraak in beroep waardoor het arrest definitief is.

Carrière

Gheorge Popescu speelde tussen 1995 en 1997 voor Barcelona. Hij won met de Catalanen de Copa del Rey en Europacup II. Daarnaast pakte de ex-verdediger ook prijzen met Steaua Boekarest, PSV en Galatasaray.

Als Roemeens international nam hij deel aan drie WK's: in 1990 in Italië, in 1994 in de VS en in 1998 in Frankrijk. Hij werd zes keer tot Roemeens Speler van het Jaar uitgeroepen. (Belga/KVDA)

De Roemeense oud-international Gheorge Popescu, voormalig aanvoerder van FC Barcelona, is door een rechter in Boekarest veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 1 maand. Popescu is, samen met nog zeven anderen onder wie Steaua Boekarest-voorzitter Mihai Stoica, schuldig bevonden aan het witwassen van geld en belastingontduiking. Ze zouden bij twaalf transfers van spelers naar het buitenland voor miljoenen euro's hebben gefraudeerd. De Roemeense staatskas zou 1,1 miljoen euro zijn misgelopen, de benadeelde clubs zelfs 7,3 miljoen euro. Het ging om een uitspraak in beroep waardoor het arrest definitief is. Carrière Gheorge Popescu speelde tussen 1995 en 1997 voor Barcelona. Hij won met de Catalanen de Copa del Rey en Europacup II. Daarnaast pakte de ex-verdediger ook prijzen met Steaua Boekarest, PSV en Galatasaray. Als Roemeens international nam hij deel aan drie WK's: in 1990 in Italië, in 1994 in de VS en in 1998 in Frankrijk. Hij werd zes keer tot Roemeens Speler van het Jaar uitgeroepen. (Belga/KVDA)