Dit weekend worden in het Poolse Sopot de wereldkampioenschappen indooratletiek georganiseerd. Dé blikvanger is Ivan Oechov, de 27-jarige Russische hoogspringer die op de Olympische spelen in Londen (2012) met een sprong van 2m38 het goud pakte. Sindsdien 'vliegt' de Rus.

De dubbele Europese kampioen sprong op amper zes weken al drie keer over de magische 2m40 grens, onlangs zelfs over 2m42. Indoor deed alleen de Cubaanse wereldrecordhouder met 2m43 beter.

Een opmerkelijke progressie, want Oechov kwam in september 2008 tijdens een meeting in Lausanne zwaar in opspraak toen hij dronken over de piste waggelde en 'uitgeput' op de mat plofte. Te veel Medronho, een Portugese likeur, gedronken.

De beelden waren hilarisch en gingen de wereld rond. Bekijk hier het filmpje. (CT)

Dit weekend worden in het Poolse Sopot de wereldkampioenschappen indooratletiek georganiseerd. Dé blikvanger is Ivan Oechov, de 27-jarige Russische hoogspringer die op de Olympische spelen in Londen (2012) met een sprong van 2m38 het goud pakte. Sindsdien 'vliegt' de Rus.De dubbele Europese kampioen sprong op amper zes weken al drie keer over de magische 2m40 grens, onlangs zelfs over 2m42. Indoor deed alleen de Cubaanse wereldrecordhouder met 2m43 beter. Een opmerkelijke progressie, want Oechov kwam in september 2008 tijdens een meeting in Lausanne zwaar in opspraak toen hij dronken over de piste waggelde en 'uitgeput' op de mat plofte. Te veel Medronho, een Portugese likeur, gedronken. De beelden waren hilarisch en gingen de wereld rond. Bekijk hier het filmpje. (CT)