Eden Hazard is beste jongere in de Premier League

© BelgaImage

Rode Duivel Eden Hazard is door de Professional Footballers’ Association tot beste jonge speler van de Premier League verkozen.

De 23-jarige offensieve middenvelder van Chelsea kreeg bij zijn collega’s profvoetballers de voorkeur op Daniel Sturridge (Liverpool), Luke Shaw (Southampton), Raheem Sterling (Liverpool), Ross Barkley (Everton) en Aaron Ramsey (Arsenal).

Hazard was ook vorig jaar al genomineerd, maar de erkenning ging toen naar de Welshman Gareth Bale, die inmiddels Tottenham voor Real Madrid inruilde. Bale ging Hazard vorig jaar ook in de categorie “Speler van het Jaar” voor en ook deze keer greep Hazard naast de hoofdprijs op de 41e PFA Awards. Het was de Uruguayaanse spits Luis Suarez die de trofee mocht ophalen.

De 27-jarige Suarez produceerde dit seizoen 30 doelpunten en 12 assists voor competitieleider Liverpool. Naast Suarez en Hazard waren Sturridge, Yaya Touré (Manchester City), Adam Lallana (Southampton) en Steven Gerrard (Liverpool) genomineerd. Hazard, in 2013-2014 goed voor 14 doelpunten en 7 assists, werd ook in het Elftal van het Jaar verkozen. In de ideale elf van de Premier League heeft hij het gezelschap van collega Rode Duivel Vincent Kompany (Manchester City), Petr Cech (Chelsea), Seamus Coleman (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Luke Shaw, Adam Lallana, Steven Gerrard, Yaya Touré, Daniel Sturridge en Luis Suarez.

Eden Hazard is de eerste Belg die een award krijgt van de PFA. Kompany werd in 2012 door een expertenpanel wel al eens tot “Barclays Player of the Season” uitgeroepen. De PFA koos dat jaar voor de Nederlander Robin van Persie.

Eden Hazard: ‘Ik hecht meer belang aan collectieve prijzen’

“Het is altijd leuk een trofee te krijgen, want dat betekent dat je een goed seizoen speelde, maar ik hecht meer belang aan collectieve prijzen”, reageerde Rode Duivel Eden Hazard nadat hij op de 41e PFA Awards tot beste jonge speler van het seizoen in de Premier League verkozen werd. “Ik wil dan ook in de eerste plaats mijn teammaats, de staf en de fans van Chelsea bedanken.”

Hazard was in Frankrijk al twee keer Speler van het Jaar (2011, 2012) en twee keer Jongere van het Jaar (2009, 2010). Met Rijsel werd hij 2011 Frans kampioen en veroverde hij datzelfde seizoen ook de Beker van Frankrijk. In 2012 maakte hij de overstap naar Chelsea, waarmee hij in 2013 de Europa League won. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content