Wilkins verbleef na een hartstilstand sinds afgelopen weekend in een Londens ziekenhuis waar hij in een kunstmatige coma gehouden werd. Woensdag overleed hij daar, zo melden Britse media op basis van een mededeling van zijn familie.

De ex-middenvelder speelde tijdens zijn carrière onder meer voor Chelsea, Manchester United, AC Milan en Paris Saint-Germain. Daarnaast droeg hij tussen 1976 en 1986 ook 84 keer het shirt van de Engelse nationale ploeg.

Prachtgoal

Op het EK van 1980 scoorde hij in de openingswedstrijd van groep 2 tegen de Rode Duivels de eerste treffer. Enkele minuten later zorgde Jan Ceulemans reeds voor de gelijkmaker. De wedstrijd zou ook op 1-1 eindigen, aan het einde van de rit wonnen de Belgen de groep om vervolgens in de finale met 1-2 het onderspit te moeten delven tegen West-Duitsland. Voor Engeland en Wilkins eindigde het avontuur in Italië met een derde plaats in de groepsfase.

Na zijn profcarrière ging hij als coach aan de slag. Zo was hij onder meer bij Chelsea een tijdlang assistent-trainer. Nadien werkte hij ook nog als analist voor Britse radio en tv.

Wilkins verbleef na een hartstilstand sinds afgelopen weekend in een Londens ziekenhuis waar hij in een kunstmatige coma gehouden werd. Woensdag overleed hij daar, zo melden Britse media op basis van een mededeling van zijn familie. De ex-middenvelder speelde tijdens zijn carrière onder meer voor Chelsea, Manchester United, AC Milan en Paris Saint-Germain. Daarnaast droeg hij tussen 1976 en 1986 ook 84 keer het shirt van de Engelse nationale ploeg. Op het EK van 1980 scoorde hij in de openingswedstrijd van groep 2 tegen de Rode Duivels de eerste treffer. Enkele minuten later zorgde Jan Ceulemans reeds voor de gelijkmaker. De wedstrijd zou ook op 1-1 eindigen, aan het einde van de rit wonnen de Belgen de groep om vervolgens in de finale met 1-2 het onderspit te moeten delven tegen West-Duitsland. Voor Engeland en Wilkins eindigde het avontuur in Italië met een derde plaats in de groepsfase. Na zijn profcarrière ging hij als coach aan de slag. Zo was hij onder meer bij Chelsea een tijdlang assistent-trainer. Nadien werkte hij ook nog als analist voor Britse radio en tv.