Fernand De Clerck, tussen 1973 en 1999 voorzitter van Club Brugge, is overleden in Brugge. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen.

De Clerck, die in 1933 werd geboren, is de meest succesvolle voorzitter uit de geschiedenis van Club Brugge. Onder zijn bewind won blauw-zwart negen landstitels, vijf Belgische bekers en negen Belgische Supercups. De West-Vlamingen bereikten ook de finales van de Europabeker voor Landskampioenen (in 1978) en de UEFA Cup (in 1976), waarin twee keer werd verloren tegen Liverpool. Sinds 1999 was De Clerck, die werd opgevolgd door Michel Van Maele, erevoorzitter van Club Brugge.

De Clerck bleef na zijn aftreden als voorzitter achter de schermen een stille maar stuwende kracht, meldt Club. Ook tijdens het huidige seizoen woonde hij nog alle thuismatchen bij.

Verhaege: 'De Clerck was legendarische voorzitter'

"Fernand De Clerck was een legendarische voorzitter van Club Brugge", zegt huidig Club-preses Bart Verhaeghe. "Hij zorgde er voor dat blauw-zwart zonder meer een Belgische topclub werd en bleef. Maar ook na zijn voorzitterschap bleef hij het beleid en het management steunen, en was hij intens begaan met onze club. Ik zal me hem vooral herinneren als een zeer wijs man."

De Raad van Bestuur, het management en alle medewerkers van Club Brugge bieden de familie De Clercq via de clubwebsite hun oprechte blijken van deelneming aan, en wensen hen veel sterkte en moed toe tijdens deze moeilijke tijden. (Belga/SD)

Fernand De Clerck, tussen 1973 en 1999 voorzitter van Club Brugge, is overleden in Brugge. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen. De Clerck, die in 1933 werd geboren, is de meest succesvolle voorzitter uit de geschiedenis van Club Brugge. Onder zijn bewind won blauw-zwart negen landstitels, vijf Belgische bekers en negen Belgische Supercups. De West-Vlamingen bereikten ook de finales van de Europabeker voor Landskampioenen (in 1978) en de UEFA Cup (in 1976), waarin twee keer werd verloren tegen Liverpool. Sinds 1999 was De Clerck, die werd opgevolgd door Michel Van Maele, erevoorzitter van Club Brugge. De Clerck bleef na zijn aftreden als voorzitter achter de schermen een stille maar stuwende kracht, meldt Club. Ook tijdens het huidige seizoen woonde hij nog alle thuismatchen bij. Verhaege: 'De Clerck was legendarische voorzitter'"Fernand De Clerck was een legendarische voorzitter van Club Brugge", zegt huidig Club-preses Bart Verhaeghe. "Hij zorgde er voor dat blauw-zwart zonder meer een Belgische topclub werd en bleef. Maar ook na zijn voorzitterschap bleef hij het beleid en het management steunen, en was hij intens begaan met onze club. Ik zal me hem vooral herinneren als een zeer wijs man." De Raad van Bestuur, het management en alle medewerkers van Club Brugge bieden de familie De Clercq via de clubwebsite hun oprechte blijken van deelneming aan, en wensen hen veel sterkte en moed toe tijdens deze moeilijke tijden. (Belga/SD)