Dat meldt het persbureau Dogan. De 'Stier van de Bosporus' zou de beledigingen aan het adres van de sterke man van Turkije geuit hebben op Twitter.

Erdogan versus Gülen

Na een mooie carrière met onder meer een derde plaats met het Turkse voetbalelftal op het WK van 2002, ging Hakan Sükür in de politiek en werd in 2011 als parlementslid verkozen voor de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) van Recep Tayyip Erdogan. Toen die laatste echter een offensief lanceerde tegen de invloedrijke prediker Fethullah Gülen, zijn voormalige bondgenoot, nam de voetballer in 2013 ontslag uit de AKP. Gülen woont nu in de Verenigde Staten. Sükür is een prominent lid van de Gülen-beweging.

Sinds Erdogan in augustus 2014 tot president verkozen werd, worden steeds meer Turken - kunstenaars en journalisten maar ook gewone burgers - vervolgd voor het 'beledigen' van het staatshoofd. Critici verwijten Erdogan een autoritaire regeerstijl.

Hakan Sükür scoort na 11 seconden op WK

Sükür beleefde zijn hoogdagen bij Galatasaray. Hij scoorde ook het snelste doelpunt in de geschiedenis van het WK voetbal, in 2002, tijdens de wedstrijd om de derde plaats tegen Zuid-Korea, na nauwelijks elf seconden.

De meest scorende Turkse spits ooit besloot zich eind vorig jaar met zijn gezin te vestigen in de Amerikaanse staat Californië.

Snelste WK-goal

Compilatie van goals van Hakan Sükür

Dat meldt het persbureau Dogan. De 'Stier van de Bosporus' zou de beledigingen aan het adres van de sterke man van Turkije geuit hebben op Twitter. Na een mooie carrière met onder meer een derde plaats met het Turkse voetbalelftal op het WK van 2002, ging Hakan Sükür in de politiek en werd in 2011 als parlementslid verkozen voor de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) van Recep Tayyip Erdogan. Toen die laatste echter een offensief lanceerde tegen de invloedrijke prediker Fethullah Gülen, zijn voormalige bondgenoot, nam de voetballer in 2013 ontslag uit de AKP. Gülen woont nu in de Verenigde Staten. Sükür is een prominent lid van de Gülen-beweging. Sinds Erdogan in augustus 2014 tot president verkozen werd, worden steeds meer Turken - kunstenaars en journalisten maar ook gewone burgers - vervolgd voor het 'beledigen' van het staatshoofd. Critici verwijten Erdogan een autoritaire regeerstijl.Sükür beleefde zijn hoogdagen bij Galatasaray. Hij scoorde ook het snelste doelpunt in de geschiedenis van het WK voetbal, in 2002, tijdens de wedstrijd om de derde plaats tegen Zuid-Korea, na nauwelijks elf seconden. De meest scorende Turkse spits ooit besloot zich eind vorig jaar met zijn gezin te vestigen in de Amerikaanse staat Californië.