Fan die sliep in tribune eist 10 miljoen dollar van spottende commentatoren

08/07/14 om 13:49 - Bijgewerkt om 13:49

Een fan van de Amerikaanse baseballclub New York Yankees sleept de Major League Baseball, de Yankees en sportzender ESPN voor de rechtbank omdat hij tijdens een dutje in de tribunes belachelijk zou zijn gemaakt. Andrew R. Rector eist een schadevergoeding van tien miljoen dollar (7,4 miljoen dollar) wegens 'laster en mentaal lijden met mogelijk verlies van inkomen in de toekomst als gevolg'.

Fan die sliep in tribune eist 10 miljoen dollar van spottende commentatoren

© GF

Dat blijkt uit de klacht die vorige week werd ingediend bij de State Supreme Court in The Bronx, meldt The New York Times.

Live op nationale televisie

Rector dommelde in tijdens de wedstrijd tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox op 13 april van dit jaar. Zoals dat wel vaker gebeurt met supporters in de tribunes, kwam hij plots in het vizier van de camera's.

Terwijl de slapende man live op de nationale televisie te zien was, voorzagen de ESPN-verslaggevers Dan Shulman en John Kruk de beelden van eigenzinnige commentaar.

Beledigingen

Volgens Rector, zo luidt het in de aanklacht, ontketenden Shulman en Kruk 'een lawine van beledigende woorden' over hem. De New York Yankees zelf verwijt Rector dat de club de videobeelden de dag nadien op haar website plaatste.

Op die beelden is onder meer te horen hoe Shulman zegt dat Rector 'zich er maar weinig van aantrekt' en Kruk aanvult dat 'dit geen plaats is om te komen slapen'.

Rector zelf houdt vol dat de verslaggevers woorden als 'fatty' (vet) en 'stupid' (dom) gebruikten, maar dat blijkt niet uit de clip. Mogelijk gebeurde dat op een ander moment in de uitzending.

Tien miljoen dollar

Rector voert in zijn aanklacht onder meer aan dat hij zijn persoon en zijn reputatie beschadigd zijn, dat hij geestelijk lijdt en dat hij daardoor in de toekomst inkomsten dreigt mis te lopen. Hij eist een schadevergoeding van tien miljoen dollar.

Onze partners