Fauja Singh begon pas 11 jaar geleden met loopwedstrijden, na de dood van zijn vrouw en zoon, melden Britse media. Hij oefent elke dag over een afstand van 16 kilometer en had reeds zeven marathons achter de rug toen hij zondag in het Canadese Toronto aan de start verscheen.

Bij een gelijkaardige race, de Scotiabank Toronto Waterfront Marathon, had Singh in 2003 al het record in de categorie plus 90 gebroken. Toen had hij slechts vijf uur en 40 minuten nodig voor de 42,195 kilometer. (Belga/KVDA)

Fauja Singh:

Fauja Singh begon pas 11 jaar geleden met loopwedstrijden, na de dood van zijn vrouw en zoon, melden Britse media. Hij oefent elke dag over een afstand van 16 kilometer en had reeds zeven marathons achter de rug toen hij zondag in het Canadese Toronto aan de start verscheen.Bij een gelijkaardige race, de Scotiabank Toronto Waterfront Marathon, had Singh in 2003 al het record in de categorie plus 90 gebroken. Toen had hij slechts vijf uur en 40 minuten nodig voor de 42,195 kilometer. (Belga/KVDA) Fauja Singh: