Gary Lineker, een van de bekendste voetbalreporters van de BBC, gaf voor de gelegenheid commentaar voor Al-Jazeera bij het Champions Leagueduel tussen Schalke 04 en Montpellier.

Nadat Karim Ait-Fana de score had geopend voor de Franse kampioen vierde hij zijn treffer samen met ploegmaat Younes Belhanda door op handen en knieën te gaan zitten, de islamitische bidpositie (Sajda).

Islamitisch publiekIn zijn commentaar grapte Lineker dat beide voetballers gras aan het eten waren. "Een geweldige inspanning van Karim Ait-Fana, die scoorde van net buiten het strafschopgebied en dan gras at," luidde het. Extra pijnlijk is dat Lineker zijn grap maakte op Al-Jazeera, dat veel islamitische kijkers in het Midden-Oosten heeft.

De voormalige speler van onder andere Tottenham Hotspur en de Engelse nationale ploeg kreeg bakken kritiek te slikken op Twitter en heeft nu zijn verontschuldigingen aangeboden. Lineker zei dat hij niet begreep wat de twee spelers deden. "Sorry maar ik ben niet op de hoogte van elke speler zijn religie."

Al-Jazeera zal Lineker alvast een financiële sanctie opleggen, zo meldt de krant Daily Mail. De BBC geeft geen commentaar op de zaak. (KVDA)

Gary Lineker, een van de bekendste voetbalreporters van de BBC, gaf voor de gelegenheid commentaar voor Al-Jazeera bij het Champions Leagueduel tussen Schalke 04 en Montpellier. Nadat Karim Ait-Fana de score had geopend voor de Franse kampioen vierde hij zijn treffer samen met ploegmaat Younes Belhanda door op handen en knieën te gaan zitten, de islamitische bidpositie (Sajda). Islamitisch publiekIn zijn commentaar grapte Lineker dat beide voetballers gras aan het eten waren. "Een geweldige inspanning van Karim Ait-Fana, die scoorde van net buiten het strafschopgebied en dan gras at," luidde het. Extra pijnlijk is dat Lineker zijn grap maakte op Al-Jazeera, dat veel islamitische kijkers in het Midden-Oosten heeft. De voormalige speler van onder andere Tottenham Hotspur en de Engelse nationale ploeg kreeg bakken kritiek te slikken op Twitter en heeft nu zijn verontschuldigingen aangeboden. Lineker zei dat hij niet begreep wat de twee spelers deden. "Sorry maar ik ben niet op de hoogte van elke speler zijn religie." Al-Jazeera zal Lineker alvast een financiële sanctie opleggen, zo meldt de krant Daily Mail. De BBC geeft geen commentaar op de zaak. (KVDA)