Weight Watchers, autoriteit op het gebied van afslanken en gezonde voeding, gaat in 2012 samenwerken met bewegingsconsulente Gella Vandecaveye. De ex-wereldkampioene judo heeft zich na haar sportcarrière toegelegd op het begeleiden van mensen naar een gezondere levensstijl en meer lichaamsbeweging.

Gezonde geest in gezond lichaam
Een van de pijlers in het Weight Watchersprogramma is lichaamsbeweging. Het bedrijf vond hievoor een belangrijke partner in Gella Vandecaveye. De ex-judoka met een indrukwekkend palmares weet als de beste hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen en gezond te eten.

Weight Watchers staat voor een evenwichtig voedingspatroon, een gezonde levensstijl en voldoende beweging. Een samenwerking met Gella Vandecaveye is dus een logische stap.

"Deze samenwerking is voor mij zeer waardevol", zegt Gella Vandecaveye. "Ik kan me perfect vinden in hun filosofie, terwijl hun voedingadvies ook voor mij nuttig is. Veel topsporters hebben na hun carrière last van gewichtstoename; bij mij was het net omgekeerd", gaat ze verder.

"Ook het gewicht van mijn trainer-mentor Eddy Vinckier, met wie ik reeds 23 jaar samenwerk, is uit de hand gelopen. Ik maak er mijn persoonlijk doel van om hem te begeleiden naar een gezond lichaamsgewicht. Vroeger coachte hij mij naar successen, nu zijn de rollen omgedraaid. (lacht)"

Samen sterk
Weight Watchers wil in België de samenwerking met officiële gezondheidsinstanties en ziekenhuizen gaan uitbreiden en hiervoor vindt het bij een bekende sportpersoonlijkheid als Gella Vandecaveye een belangrijke troefkaart voor lobbying en netwerking.

"Wetenschappelijke studies bewijzen de efficiëntie op lange termijn van het afslankprogramma. De enige manier waarop zwaarlijvigheid daadwerkelijk kan worden aangepakt, is de samenwerking met medische en officiële instanties", stelt Jeanine Lemmens, algemeen directeur van Weight Watchers Benelux.

"Gella zal een belangrijke rol spelen om instanties te sensibiliseren en bewust te maken van een gezonde en actieve levensstijl. Zij heeft het charisma en de geloofwaardigheid om zowel mensen als instanties te overtuigen van het belang van een gezamenlijke strijd tegen de vijand van het overgewicht. Gella belichaamt onze levensfilosofie."

40 landenWeight Watchers is de grootste afslankorganisatie ter wereld met een netwerk van filialen in 40 landen. Het succes is gebaseerd op een combinatie van voedingstechnisch advies en sociale groepsinteractie via wekelijkse cursussen.

Het bedrijf ging van start in België in 1974 met de eerste cursus. Tegenwoordig wonen in België iedere week meer dan 30.000 cursisten een van de 600 cursussen bij waar ze gezonde eet- en leefgewoonten aanleren. Voor meer zie weightwatchers.be.

Weight Watchers, autoriteit op het gebied van afslanken en gezonde voeding, gaat in 2012 samenwerken met bewegingsconsulente Gella Vandecaveye. De ex-wereldkampioene judo heeft zich na haar sportcarrière toegelegd op het begeleiden van mensen naar een gezondere levensstijl en meer lichaamsbeweging. Gezonde geest in gezond lichaam Een van de pijlers in het Weight Watchersprogramma is lichaamsbeweging. Het bedrijf vond hievoor een belangrijke partner in Gella Vandecaveye. De ex-judoka met een indrukwekkend palmares weet als de beste hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen en gezond te eten. Weight Watchers staat voor een evenwichtig voedingspatroon, een gezonde levensstijl en voldoende beweging. Een samenwerking met Gella Vandecaveye is dus een logische stap. "Deze samenwerking is voor mij zeer waardevol", zegt Gella Vandecaveye. "Ik kan me perfect vinden in hun filosofie, terwijl hun voedingadvies ook voor mij nuttig is. Veel topsporters hebben na hun carrière last van gewichtstoename; bij mij was het net omgekeerd", gaat ze verder. "Ook het gewicht van mijn trainer-mentor Eddy Vinckier, met wie ik reeds 23 jaar samenwerk, is uit de hand gelopen. Ik maak er mijn persoonlijk doel van om hem te begeleiden naar een gezond lichaamsgewicht. Vroeger coachte hij mij naar successen, nu zijn de rollen omgedraaid. (lacht)" Samen sterk Weight Watchers wil in België de samenwerking met officiële gezondheidsinstanties en ziekenhuizen gaan uitbreiden en hiervoor vindt het bij een bekende sportpersoonlijkheid als Gella Vandecaveye een belangrijke troefkaart voor lobbying en netwerking. "Wetenschappelijke studies bewijzen de efficiëntie op lange termijn van het afslankprogramma. De enige manier waarop zwaarlijvigheid daadwerkelijk kan worden aangepakt, is de samenwerking met medische en officiële instanties", stelt Jeanine Lemmens, algemeen directeur van Weight Watchers Benelux. "Gella zal een belangrijke rol spelen om instanties te sensibiliseren en bewust te maken van een gezonde en actieve levensstijl. Zij heeft het charisma en de geloofwaardigheid om zowel mensen als instanties te overtuigen van het belang van een gezamenlijke strijd tegen de vijand van het overgewicht. Gella belichaamt onze levensfilosofie." 40 landenWeight Watchers is de grootste afslankorganisatie ter wereld met een netwerk van filialen in 40 landen. Het succes is gebaseerd op een combinatie van voedingstechnisch advies en sociale groepsinteractie via wekelijkse cursussen. Het bedrijf ging van start in België in 1974 met de eerste cursus. Tegenwoordig wonen in België iedere week meer dan 30.000 cursisten een van de 600 cursussen bij waar ze gezonde eet- en leefgewoonten aanleren. Voor meer zie weightwatchers.be.