De vier vrouwen zullen ze vrijdag officieel in ontvangst nemen tijdens een ceremonie op de Memorial Van Damme.

Geen beroep

Gevaert en co eindigden in Peking als tweede in de finale na Rusland, maar de Russinnen moesten het goud inleveren nadat bij een heranalyse van het urinestaal van atlete Yulia Chermoshanskaya sporen van testosteron en steroïden werden aangetroffen.

Maandag was de laatste dag waarop Rusland beroep kon aantekenen tegen de diskwalificatie, maar dat gebeurde niet. Het Belgische aflossingskwartet kan dus officieel gehuldigd worden als olympische kampioenen.

Opgehaald

BOIC-voorzitter en IOC-lid Pierre-Olivier Beckers is de gouden medailles persoonlijk gaan ophalen op de hoofdzetel van het IOC in het Zwitserse Lausanne. (Belga/KVDA)

Belga Image
© Belga Image
De vier vrouwen zullen ze vrijdag officieel in ontvangst nemen tijdens een ceremonie op de Memorial Van Damme.Gevaert en co eindigden in Peking als tweede in de finale na Rusland, maar de Russinnen moesten het goud inleveren nadat bij een heranalyse van het urinestaal van atlete Yulia Chermoshanskaya sporen van testosteron en steroïden werden aangetroffen. Maandag was de laatste dag waarop Rusland beroep kon aantekenen tegen de diskwalificatie, maar dat gebeurde niet. Het Belgische aflossingskwartet kan dus officieel gehuldigd worden als olympische kampioenen. BOIC-voorzitter en IOC-lid Pierre-Olivier Beckers is de gouden medailles persoonlijk gaan ophalen op de hoofdzetel van het IOC in het Zwitserse Lausanne. (Belga/KVDA)