Voor elke race steekt de 21-jarige Condorelli de middelvinger op naar zijn vader, die zijn zoon dan met hetzelfde gebaar van antwoord dient.

Santo Condorelli, Reuters
Santo Condorelli © Reuters

Niet dat de twee elkaar niet kunnen luchten, het is gewoon een bizarre traditie die al meegaat van zijn acht jaar. 'Je moet je zelfvertrouwen zelf een boost geven en iedereen die tegen jouw racet, op zijn plaats zetten,' zo legde hij uit in de Canadese pers. 'Mijn vader zei me: geef me elke keer voor de start van een race de middelvinger en ik zal er een teruggeven.'

Het hoeft niet te verbazen dat Condorelli daar als tiener wel eens ophef mee veroorzaakte op zwemkampioenschappen, dus tegenwoordig doet hij het iets discreter, door zijn hand tegen zijn voorhoofd te plaatsen. 'Het is niet mijn bedoeling om mensen boos te maken', benadrukt hij. (KVDA)

Santo Condorelli, Reuters
Santo Condorelli © Reuters
Voor elke race steekt de 21-jarige Condorelli de middelvinger op naar zijn vader, die zijn zoon dan met hetzelfde gebaar van antwoord dient.Niet dat de twee elkaar niet kunnen luchten, het is gewoon een bizarre traditie die al meegaat van zijn acht jaar. 'Je moet je zelfvertrouwen zelf een boost geven en iedereen die tegen jouw racet, op zijn plaats zetten,' zo legde hij uit in de Canadese pers. 'Mijn vader zei me: geef me elke keer voor de start van een race de middelvinger en ik zal er een teruggeven.'Het hoeft niet te verbazen dat Condorelli daar als tiener wel eens ophef mee veroorzaakte op zwemkampioenschappen, dus tegenwoordig doet hij het iets discreter, door zijn hand tegen zijn voorhoofd te plaatsen. 'Het is niet mijn bedoeling om mensen boos te maken', benadrukt hij. (KVDA)