Simone (Rio), Submarine Channel
Simone (Rio) © Submarine Channel

'Who Are The Champions?' (Wie zijn de kampioenen?) belicht de sociale, economische en culturele impact van het FIFA Wereldkampioenschap op de mensen en plaatsen in de directe omgeving van drie voetbalstadions: Maracana in Rio de Janeiro (Brazilië, 2014), Ellis Park in Johannesburg (Zuid-Afrika, 2010) en Zentralstadion in Leipzig (Duitsland, 2006).

Lutz (Leipzig), Submarine Channel
Lutz (Leipzig) © Submarine Channel

Op elk van die plaatsen komen twaalf 'gewone' mensen aan het woord die vertellen over hun leven rondom een WK-stadion. Dat leverde zowel positieve als negatieve verhalen op.

Bekijk de documentaire (beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels) door op dit beeld te klikken:

© Submarine Channel
'Who Are The Champions?' (Wie zijn de kampioenen?) belicht de sociale, economische en culturele impact van het FIFA Wereldkampioenschap op de mensen en plaatsen in de directe omgeving van drie voetbalstadions: Maracana in Rio de Janeiro (Brazilië, 2014), Ellis Park in Johannesburg (Zuid-Afrika, 2010) en Zentralstadion in Leipzig (Duitsland, 2006). Op elk van die plaatsen komen twaalf 'gewone' mensen aan het woord die vertellen over hun leven rondom een WK-stadion. Dat leverde zowel positieve als negatieve verhalen op. Bekijk de documentaire (beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels) door op dit beeld te klikken: