Bradley Wiggins, die in Gent werd geboren, schreef afgelopen zomer als eerste Brit ooit de Ronde van Frankrijk op zijn naam. Aansluitend won hij op de Olympische Spelen in Londen de tijdrit, goed voor zijn zevende medaille (na 3x goud, 1x zilver en 2x brons op de baan), wat van de flamboyante 'Wiggo' de meest succesvolle Brit uit de olympische geschiedenis maakte.

"Bradley is een uitzonderlijke persoonlijkheid met een verhaal dat filmbonzen zeker aanspreekt", zo staat te lezen in Daily Express. "De budgetten voor de film lijken in orde en hopelijk staat het licht voor eind dit jaar op groen."

De 45-jarige Welshe acteur Rhys Ifans zou favoriet zijn om de rol van Wiggins te vertolken. Ifans is vooral bekend van zijn rol in Notting Hill. Hij speelt daarin de man met wie Hugh Grant samenwoont. (Belga/KVDA)

Bradley Wiggins, die in Gent werd geboren, schreef afgelopen zomer als eerste Brit ooit de Ronde van Frankrijk op zijn naam. Aansluitend won hij op de Olympische Spelen in Londen de tijdrit, goed voor zijn zevende medaille (na 3x goud, 1x zilver en 2x brons op de baan), wat van de flamboyante 'Wiggo' de meest succesvolle Brit uit de olympische geschiedenis maakte. "Bradley is een uitzonderlijke persoonlijkheid met een verhaal dat filmbonzen zeker aanspreekt", zo staat te lezen in Daily Express. "De budgetten voor de film lijken in orde en hopelijk staat het licht voor eind dit jaar op groen." De 45-jarige Welshe acteur Rhys Ifans zou favoriet zijn om de rol van Wiggins te vertolken. Ifans is vooral bekend van zijn rol in Notting Hill. Hij speelt daarin de man met wie Hugh Grant samenwoont. (Belga/KVDA)