'Voor het publiek lijkt het wel alsof er slechts één speelster aan dit kampioenschap deelneemt. Onmogelijk om op deze manier te werken,' vertelde Noerlan Sadikov, bondscoach van het Kazakse volleybalteam voor min-19-jarigen, aan tengrinews.kz. Onderwerp van discussie? Sabina Altinbekova: 17 jaar, 1m82, 59 kg.

Item

Altinbekova nam met haar nationale ploeg in Taiwan deel aan de Asian Junior Women's Volleybal Championship, waar de Kazakse ploeg pas zevende werd en de tiener amper speelminuten kreeg.

En toch was ze meteen een item op de sociale netwerken. Een krant uit Taiwan publiceerde zelfs een katern van tien pagina's met foto's van haar Facebookaccount. Op Twitter heeft ze inmiddels bijna 45.000 volgers.

'Fans komen alleen naar wedstrijden om naar haar te staren, het toernooi interesseert hen niet,' zo opinieerde het gerespecteerde dagblad Vesti.

Altinbekova zelf was geflatteerd door de aandacht, maar riep haar 'fans' op om niet nóg meer fanpages op Facebook te creëren. 'Het wordt een beetje te veel. Ik wil gerespecteerd worden als sporter, niet omdat ik er toevallig leuk uitzie.' (CT)

Ook op YouTube bestaan er al wat filmpjes over Altinbekova...

'Voor het publiek lijkt het wel alsof er slechts één speelster aan dit kampioenschap deelneemt. Onmogelijk om op deze manier te werken,' vertelde Noerlan Sadikov, bondscoach van het Kazakse volleybalteam voor min-19-jarigen, aan tengrinews.kz. Onderwerp van discussie? Sabina Altinbekova: 17 jaar, 1m82, 59 kg.Altinbekova nam met haar nationale ploeg in Taiwan deel aan de Asian Junior Women's Volleybal Championship, waar de Kazakse ploeg pas zevende werd en de tiener amper speelminuten kreeg. En toch was ze meteen een item op de sociale netwerken. Een krant uit Taiwan publiceerde zelfs een katern van tien pagina's met foto's van haar Facebookaccount. Op Twitter heeft ze inmiddels bijna 45.000 volgers.'Fans komen alleen naar wedstrijden om naar haar te staren, het toernooi interesseert hen niet,' zo opinieerde het gerespecteerde dagblad Vesti.Altinbekova zelf was geflatteerd door de aandacht, maar riep haar 'fans' op om niet nóg meer fanpages op Facebook te creëren. 'Het wordt een beetje te veel. Ik wil gerespecteerd worden als sporter, niet omdat ik er toevallig leuk uitzie.' (CT)