Bij de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff is longkanker vastgesteld. De Spaanse sportkrant Marca meldde het nieuws donderdag op basis van een bericht van Catalunya Radio.

De 68-jarige Cruijff zou het slechte nieuws dinsdag hebben vernomen bij een controle in Barcelona. Hij ondergaat nu bijkomende tests om uit te maken in welke mate de kanker is verspreid.

Cruijff heeft in de afgelopen periode meerdere keren een ziekenhuis bezocht. Daar zijn gezondheidsproblemen geconstateerd, verklaarde zijn woordvoerder die later bevestigde dat het om longkanker gaat.

Het legendarische nummer 14 was jarenlang een verstokte roker. Na een hartoperatie in 1991 stopte hij en werd zelfs het gezicht van een campagne om roken te ontmoedigen. (Belga/TE)

Bij de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff is longkanker vastgesteld. De Spaanse sportkrant Marca meldde het nieuws donderdag op basis van een bericht van Catalunya Radio. De 68-jarige Cruijff zou het slechte nieuws dinsdag hebben vernomen bij een controle in Barcelona. Hij ondergaat nu bijkomende tests om uit te maken in welke mate de kanker is verspreid. Cruijff heeft in de afgelopen periode meerdere keren een ziekenhuis bezocht. Daar zijn gezondheidsproblemen geconstateerd, verklaarde zijn woordvoerder die later bevestigde dat het om longkanker gaat.Het legendarische nummer 14 was jarenlang een verstokte roker. Na een hartoperatie in 1991 stopte hij en werd zelfs het gezicht van een campagne om roken te ontmoedigen. (Belga/TE)