Jonathan Legear is door de correctionele rechtbank van Mechelen in beroep veroordeeld tot een boete van 2.200 euro en een maand rijverbod wegens een ongeval met vluchtmisdrijf. De voetballer (25) moet ook verplicht zijn rijexamen opnieuw afleggen.

Jonathan Legear reed op 25 mei 2009 met zijn witte BMW X5 tegen de auto van een andere klant op de parking van discotheek Carré in Willebroek. Hij pleegde vluchtmisdrijf en na een wilde achtervolging knalde hij tegen een huis in Londerzeel.

De verdediging had gepleit dat het geen vluchtmisdrijf was, maar de rechtbank dacht daar anders over.

Celstraf met uit

Voor het ongeval in Londerzeel werd Jonathan Legear in Brussel al veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur. Voor het vluchtmisdrijf veroordeelde de Mechelse politierechter hem eerder al tot drie maanden cel met uitstel.

De profvoetballer ging daartegen in beroep en de celstraf werd vandaag vervangen met een boete, een rijverbod en het opnieuw afleggen van zijn theoretisch examen. Jonathan Legear, momenteel in dienst van Terek Grozny, was niet aanwezig op de uitspraak.

Recidivist

Jonathan Legear werd in het verleden al drie keer veroordeeld wegens overdreven snelheid.

Eerder deze maand reed hij met zijn auto de winkel van een tankstation in Tongeren binnen. Hij zat dronken achter het stuur. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken en ook voor deze feiten zal hij wellicht voor de politierechter moeten verschijnen. (Belga/KVDA)

Jonathan Legear is door de correctionele rechtbank van Mechelen in beroep veroordeeld tot een boete van 2.200 euro en een maand rijverbod wegens een ongeval met vluchtmisdrijf. De voetballer (25) moet ook verplicht zijn rijexamen opnieuw afleggen. Jonathan Legear reed op 25 mei 2009 met zijn witte BMW X5 tegen de auto van een andere klant op de parking van discotheek Carré in Willebroek. Hij pleegde vluchtmisdrijf en na een wilde achtervolging knalde hij tegen een huis in Londerzeel. De verdediging had gepleit dat het geen vluchtmisdrijf was, maar de rechtbank dacht daar anders over. Celstraf met uit Voor het ongeval in Londerzeel werd Jonathan Legear in Brussel al veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur. Voor het vluchtmisdrijf veroordeelde de Mechelse politierechter hem eerder al tot drie maanden cel met uitstel. De profvoetballer ging daartegen in beroep en de celstraf werd vandaag vervangen met een boete, een rijverbod en het opnieuw afleggen van zijn theoretisch examen. Jonathan Legear, momenteel in dienst van Terek Grozny, was niet aanwezig op de uitspraak. RecidivistJonathan Legear werd in het verleden al drie keer veroordeeld wegens overdreven snelheid. Eerder deze maand reed hij met zijn auto de winkel van een tankstation in Tongeren binnen. Hij zat dronken achter het stuur. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken en ook voor deze feiten zal hij wellicht voor de politierechter moeten verschijnen. (Belga/KVDA)