Jonathan Legear heeft op een persconferentie zijn verontschuldigingen aangeboden aan alle slachtoffers van het ongeval dat hij veroorzaakte. De 25-jarige voetballer reed in de nacht van zaterdag op zondag een tankstation in Tongeren binnen met zijn wagen.

Legear wil zijn levenswijze drastisch veranderen. "Door dit ongeluk heb ik België in een slecht daglicht geplaatst", klonk het bij de Luikenaar. "Het wordt tijd dat ik verander, ik wil me voorbeeldig gedragen vanaf nu."

"Sinds zondag voel ik me niet goed. Het belangrijkste in dit alles is niet mijn carrière, maar dat ik me inzet om het rijden onder invloed tegen te gaan. Ik ga niet meer drinken als ik moet rijden."

Ex-rallypiloot Marc Duez
De voetballer heeft besloten om zich te omringen met mensen die hem kunnen helpen, zoals ex-rallypiloot Marc Duez. Die gaat Legear in zijn vrije tijd leren defensief rijden. De ex-Anderlechtenaar zal ook samenwerken met de vzw Responsibility Experience Defensive. "98% van de mensen die bij ons langskwamen zijn in de vijf jaar nadien niet hervallen", vertelde Dominique Hermans, voorzitter van de vzw.

De entourage van Legear gaf geen verdere informatie meer vrij over het lopende onderzoek. Ze wilden wel nog kwijt dat de berichten die op Facebook en Twitter gepost werden, vals zijn. "Legear is niet actief op Facebook of Twitter", klonk het.

Woensdag vertrekt Legear opnieuw naar Rusland, waar hij op 21 oktober in actie komt met Terek Grozny op het veld van Amkar Perm. (Belga/TE)

Jonathan Legear heeft op een persconferentie zijn verontschuldigingen aangeboden aan alle slachtoffers van het ongeval dat hij veroorzaakte. De 25-jarige voetballer reed in de nacht van zaterdag op zondag een tankstation in Tongeren binnen met zijn wagen. Legear wil zijn levenswijze drastisch veranderen. "Door dit ongeluk heb ik België in een slecht daglicht geplaatst", klonk het bij de Luikenaar. "Het wordt tijd dat ik verander, ik wil me voorbeeldig gedragen vanaf nu." "Sinds zondag voel ik me niet goed. Het belangrijkste in dit alles is niet mijn carrière, maar dat ik me inzet om het rijden onder invloed tegen te gaan. Ik ga niet meer drinken als ik moet rijden." Ex-rallypiloot Marc Duez De voetballer heeft besloten om zich te omringen met mensen die hem kunnen helpen, zoals ex-rallypiloot Marc Duez. Die gaat Legear in zijn vrije tijd leren defensief rijden. De ex-Anderlechtenaar zal ook samenwerken met de vzw Responsibility Experience Defensive. "98% van de mensen die bij ons langskwamen zijn in de vijf jaar nadien niet hervallen", vertelde Dominique Hermans, voorzitter van de vzw. De entourage van Legear gaf geen verdere informatie meer vrij over het lopende onderzoek. Ze wilden wel nog kwijt dat de berichten die op Facebook en Twitter gepost werden, vals zijn. "Legear is niet actief op Facebook of Twitter", klonk het. Woensdag vertrekt Legear opnieuw naar Rusland, waar hij op 21 oktober in actie komt met Terek Grozny op het veld van Amkar Perm. (Belga/TE)