UPDATE: een bewakingscamera filmde hoe Legear het tankstation binnenreed. Bekijk de videobeelden. "De hele automatisatie van de pompen is defect. We schatten de schade tussen de 250.000 tot 300.000 euro, " vertelde zaakvoerder Angelo Bruno van Esso tankstations. Volgens hem wilde Legear na de aanrijding te voet wegwandelen. "Hij zei dat hij alles wel zou betalen. Vermoedelijk kwam hij terug van een nachtje stappen."

De voetballer zat dronken achter het stuur. Op last van het Tongerse parket is zijn rijbewijs onmiddellijk voor twee weken ingetrokken. Legaer werd naar het politiecommissariaat overgebracht, waar hij zijn roes kon uitslapen. In de shop Bruno's Food Corner liep een 21-jarige inwoner van Tongeren lichte verwondingen op.

Brokkenpiloot

De exacte schade wordt later opgemeten, maar de ravage is groot. Er werkt een twaalftal personeelsleden en die zijn nu tijdelijk werkloos. Het is niet de eerste keer dat Legear brokken maakt achter het stuur. In mei 2009 knalde hij met zijn BMW X5 tegen een gevel in Londerzeel. Legear zei toen dat hij niet gedronken had, maar de ambulanciers roken een sterke dranklucht.

De blonde flankspeler kreeg toen een werkstraf van 50 uur plus een maand rijverbod. De ex-Anderlechtspeler speelt momenteel bij het Tsjetsjeense Terek Grozny. (Belga/INM)

UPDATE: een bewakingscamera filmde hoe Legear het tankstation binnenreed. Bekijk de videobeelden. "De hele automatisatie van de pompen is defect. We schatten de schade tussen de 250.000 tot 300.000 euro, " vertelde zaakvoerder Angelo Bruno van Esso tankstations. Volgens hem wilde Legear na de aanrijding te voet wegwandelen. "Hij zei dat hij alles wel zou betalen. Vermoedelijk kwam hij terug van een nachtje stappen." De voetballer zat dronken achter het stuur. Op last van het Tongerse parket is zijn rijbewijs onmiddellijk voor twee weken ingetrokken. Legaer werd naar het politiecommissariaat overgebracht, waar hij zijn roes kon uitslapen. In de shop Bruno's Food Corner liep een 21-jarige inwoner van Tongeren lichte verwondingen op. Brokkenpiloot De exacte schade wordt later opgemeten, maar de ravage is groot. Er werkt een twaalftal personeelsleden en die zijn nu tijdelijk werkloos. Het is niet de eerste keer dat Legear brokken maakt achter het stuur. In mei 2009 knalde hij met zijn BMW X5 tegen een gevel in Londerzeel. Legear zei toen dat hij niet gedronken had, maar de ambulanciers roken een sterke dranklucht. De blonde flankspeler kreeg toen een werkstraf van 50 uur plus een maand rijverbod. De ex-Anderlechtspeler speelt momenteel bij het Tsjetsjeense Terek Grozny. (Belga/INM)