De religieuze politie verbood voetballers om in de nationale competitie nog langer tatoeages te dragen. Maar spelers die het inkt al op het lichaam hebben, zullen hun tekeningen en opschriften moeten bedekken tijdens competitieduels.

De reden van het verbod is dat de commissie voor promotie van deugd en preventie van mening is dat de spelers een slechte invloed zouden hebben op de jeugd.

Als verkeerd voorbeeld werd de Colombiaanse spits Juan Pablo Pino (24, ex-Monaco en Charleroi) voorgedragen. Op zijn armen en handen heeft hij diverse tatoeages. Volgens de commissie zelfs enkele met christelijke afbeeldingen.

Pino werd vorige week aangebouden in een winkelcentrum in Riyadh omdat hij een shirt droeg met korte mouwen. (FV)

De religieuze politie verbood voetballers om in de nationale competitie nog langer tatoeages te dragen. Maar spelers die het inkt al op het lichaam hebben, zullen hun tekeningen en opschriften moeten bedekken tijdens competitieduels. De reden van het verbod is dat de commissie voor promotie van deugd en preventie van mening is dat de spelers een slechte invloed zouden hebben op de jeugd. Als verkeerd voorbeeld werd de Colombiaanse spits Juan Pablo Pino (24, ex-Monaco en Charleroi) voorgedragen. Op zijn armen en handen heeft hij diverse tatoeages. Volgens de commissie zelfs enkele met christelijke afbeeldingen. Pino werd vorige week aangebouden in een winkelcentrum in Riyadh omdat hij een shirt droeg met korte mouwen. (FV)