De aangekondigde sluiting van Ford Genk kwam ook bij de spelers en het bestuur van KRC Genk hard aan. "Dit raakt onze gemeenschap in het hart van zijn sociale en economische activiteit, waarvan KRC Genk integraal deel van uit maakt. Supporters, staf, spelers en bestuur voelen intens mee met deze families waarvan velen trouwe supporters zijn van onze club. KRC Genk zal de volgende dagen een aantal acties plannen ter ondersteuning van de getroffen families," luidt het in een mededeling op de clubwebsite.

Geen rouwband De spelers wilden reeds vanavond tegen Sporting Lissabon in de Europa League hun steun betuigen door een rouwband of een speciaal T-shirt te dragen, maar de UEFA staat dat niet toe. Dergelijke acties worden slechts in uitzonderlijke gevallen toegelaten.

Bovendien is Ford een van de sponsors van de Champions League.

Oproep

KRC Genk roept dan maar zijn supporters op om een zwarte rouwband te dragen. De bestuursleden en de medewerkers zullen alvast het goede voorbeeld geven.

In het volgende competitieduel tegen Standard plant KRC Genk wel een steunbetuiging. "In de Belgische competitie hebben we die vrijheid wel," zegt Erik Gerits, directeur organisatie en Genks schepen van Economie, aan Het Belang van Limburg. (KVDA)

De aangekondigde sluiting van Ford Genk kwam ook bij de spelers en het bestuur van KRC Genk hard aan. "Dit raakt onze gemeenschap in het hart van zijn sociale en economische activiteit, waarvan KRC Genk integraal deel van uit maakt. Supporters, staf, spelers en bestuur voelen intens mee met deze families waarvan velen trouwe supporters zijn van onze club. KRC Genk zal de volgende dagen een aantal acties plannen ter ondersteuning van de getroffen families," luidt het in een mededeling op de clubwebsite. Geen rouwband De spelers wilden reeds vanavond tegen Sporting Lissabon in de Europa League hun steun betuigen door een rouwband of een speciaal T-shirt te dragen, maar de UEFA staat dat niet toe. Dergelijke acties worden slechts in uitzonderlijke gevallen toegelaten. Bovendien is Ford een van de sponsors van de Champions League. Oproep KRC Genk roept dan maar zijn supporters op om een zwarte rouwband te dragen. De bestuursleden en de medewerkers zullen alvast het goede voorbeeld geven. In het volgende competitieduel tegen Standard plant KRC Genk wel een steunbetuiging. "In de Belgische competitie hebben we die vrijheid wel," zegt Erik Gerits, directeur organisatie en Genks schepen van Economie, aan Het Belang van Limburg. (KVDA)