Het incident vond afgelopen weekend plaats na een 10.000 meter in Molfetta, Puglia. Volgens verschillende media haalde de 27-jarige Licciardi, een lid van de Italiaanse luchtmachtploeg, bij een antidopingcontrole een kunstpenis boven die gevuld was met zuivere urine. Hij vroeg de controleur om 'even alleen te mogen zijn', maar die rook onraad en ontdekte het bedrog.

De controleur verwittigde meteen de antidopinginstanties, die het dossier doorspeelden aan de disciplinaire raad.

Licciardi moet zich binnenkort verantwoorden voor de disciplinaire commissie van de Italiaanse atletiekbond. Hij riskeert een schorsing van twee jaar.

Volgens de Daily Telegraph is het gebruik van kunstpenissen bij dopingcontroles overigens schering en inslag. 'Je kan ze zo bestellen op het internet. Ze zijn beschikbaar in verschillende huidskleuren voor blanken, zwarten en latino's.' (Belga/KVDA)

Het incident vond afgelopen weekend plaats na een 10.000 meter in Molfetta, Puglia. Volgens verschillende media haalde de 27-jarige Licciardi, een lid van de Italiaanse luchtmachtploeg, bij een antidopingcontrole een kunstpenis boven die gevuld was met zuivere urine. Hij vroeg de controleur om 'even alleen te mogen zijn', maar die rook onraad en ontdekte het bedrog. De controleur verwittigde meteen de antidopinginstanties, die het dossier doorspeelden aan de disciplinaire raad. Licciardi moet zich binnenkort verantwoorden voor de disciplinaire commissie van de Italiaanse atletiekbond. Hij riskeert een schorsing van twee jaar. Volgens de Daily Telegraph is het gebruik van kunstpenissen bij dopingcontroles overigens schering en inslag. 'Je kan ze zo bestellen op het internet. Ze zijn beschikbaar in verschillende huidskleuren voor blanken, zwarten en latino's.' (Belga/KVDA)