Lance Armstrong zal in het interview met Oprah Winfrey voor het eerst toegeven dat hij doping heeft gebruikt, zo schrijft USA Today op basis van een anonieme bron. Het interview wordt maandag opgenomen in het huis van Lance Armstrong in Texas en zal donderdagnacht (Belgische tijd) worden uitgezonden op de televisie en via internet.

Volgens de krant zal de gevallen wielergod voor het eerst bekennen dat hij zich tijdens zijn carrière heeft gedopeerd, maar hij zou niet ingaan op details. Vorige week schreef de New York Times ook al dat Armstrong zou overwegen publiekelijk mea culpa te slaan.

Getuigenissen

Lance Armstrong bevindt zich in het oog van de storm sinds het Amerikaanse antidopingagentschap USADA in oktober 2012 uitpakte met een vernietigend rapport over de 41-jarige ex-renner. Daarin werd op basis van onder meer getuigenissen door ex-ploegmaats haarfijn blootgelegd hoe de Texaan zichzelf en zijn teamgenoten jarenlang dopeerde.

De UCI besliste nadien al zijn uitslagen, waaronder zijn zeven overwinningen in de Tour, te schrappen en hem levenslang te schorsen.

Tot vandaag heeft Lance Armstrong elk dopinggebruik steeds ontkend.

Lance Armstrong zal in het interview met Oprah Winfrey voor het eerst toegeven dat hij doping heeft gebruikt, zo schrijft USA Today op basis van een anonieme bron. Het interview wordt maandag opgenomen in het huis van Lance Armstrong in Texas en zal donderdagnacht (Belgische tijd) worden uitgezonden op de televisie en via internet. Volgens de krant zal de gevallen wielergod voor het eerst bekennen dat hij zich tijdens zijn carrière heeft gedopeerd, maar hij zou niet ingaan op details. Vorige week schreef de New York Times ook al dat Armstrong zou overwegen publiekelijk mea culpa te slaan. Getuigenissen Lance Armstrong bevindt zich in het oog van de storm sinds het Amerikaanse antidopingagentschap USADA in oktober 2012 uitpakte met een vernietigend rapport over de 41-jarige ex-renner. Daarin werd op basis van onder meer getuigenissen door ex-ploegmaats haarfijn blootgelegd hoe de Texaan zichzelf en zijn teamgenoten jarenlang dopeerde. De UCI besliste nadien al zijn uitslagen, waaronder zijn zeven overwinningen in de Tour, te schrappen en hem levenslang te schorsen. Tot vandaag heeft Lance Armstrong elk dopinggebruik steeds ontkend.