Legear (25), ex-Anderlecht en sinds augustus vorig jaar onder contract bij Terek Grozny, reed zondagochtend met zijn Porsche spectaculair de winkel van een tankstation in Tongeren binnen. Eén aanwezige raakte daarbij lichtgewond.

"Ik wil me in de eerste plaats excuseren bij de personen die rechtstreeks en onrechtstreeks betrokken waren", zegt Legear in een bericht dat door zijn advocaat bezorgd werd aan persagentschap Belga. "Ik denk in de eerste plaats aan de mensen die erbij waren op het moment van het ongeval en die er mogelijk gevolgen van zullen ondervinden, in welke mate ook. Ik heb mijn raadgevers al gevraagd om contact met hen op te nemen."

Uitleg

Legear vervolgt dat hij zich bewust is van de ernst van het ongeval. "Ik zal later uitleg geven over de omstandigheden, en zal op geen enkele manier proberen om mijn verantwoordelijkheid te ontlopen. Ik zal de gevolgen van het ongeval aanvaarden."

'Niet stomdronken'
De ex-Rode Duivel ontkent tot slot wel dat hij op het moment van de feiten stomdronken was. "In tegenstelling tot wat bepaalde media al meteen meenden te weten, was ik niet zwaar dronken en was het promille alcohol in mijn bloed maar een beetje hoger dan de wettelijk toegestane limiet."

"Maar, ik herhaal, ik zal niet proberen justitie te ontvluchten". (Belga/KVDA)

Legear (25), ex-Anderlecht en sinds augustus vorig jaar onder contract bij Terek Grozny, reed zondagochtend met zijn Porsche spectaculair de winkel van een tankstation in Tongeren binnen. Eén aanwezige raakte daarbij lichtgewond. "Ik wil me in de eerste plaats excuseren bij de personen die rechtstreeks en onrechtstreeks betrokken waren", zegt Legear in een bericht dat door zijn advocaat bezorgd werd aan persagentschap Belga. "Ik denk in de eerste plaats aan de mensen die erbij waren op het moment van het ongeval en die er mogelijk gevolgen van zullen ondervinden, in welke mate ook. Ik heb mijn raadgevers al gevraagd om contact met hen op te nemen." Uitleg Legear vervolgt dat hij zich bewust is van de ernst van het ongeval. "Ik zal later uitleg geven over de omstandigheden, en zal op geen enkele manier proberen om mijn verantwoordelijkheid te ontlopen. Ik zal de gevolgen van het ongeval aanvaarden." 'Niet stomdronken' De ex-Rode Duivel ontkent tot slot wel dat hij op het moment van de feiten stomdronken was. "In tegenstelling tot wat bepaalde media al meteen meenden te weten, was ik niet zwaar dronken en was het promille alcohol in mijn bloed maar een beetje hoger dan de wettelijk toegestane limiet." "Maar, ik herhaal, ik zal niet proberen justitie te ontvluchten". (Belga/KVDA)