De legendarische Duitse doelman Bert Trautmann is op 89-jarige leeftijd overleden in zijn Spaanse buitenverblijf in La Llosa de Ranes. Dat meldde de Duitse Voetbalfederatie (DFB).

De oud-keeper van Manchester City brak in 1956 zijn nek in de finale van de FA Cup, maar bleef desondanks tot het einde van de wedstrijd in zijn doel staan. Uiteindelijk wonnen de Citizens met 3-1 van Birmingham.

Trautmann speelde tussen 1949 en 1964 545 wedstrijden voor City. Hij werd beschouwd als een van de beste doelmannen ter wereld, maar mocht nooit het Duitse nationale doel verdedigen. (Belga/INM) Herbekijk een portret van de man met de hoogtepunten uit zijn carrière:

De legendarische Duitse doelman Bert Trautmann is op 89-jarige leeftijd overleden in zijn Spaanse buitenverblijf in La Llosa de Ranes. Dat meldde de Duitse Voetbalfederatie (DFB). De oud-keeper van Manchester City brak in 1956 zijn nek in de finale van de FA Cup, maar bleef desondanks tot het einde van de wedstrijd in zijn doel staan. Uiteindelijk wonnen de Citizens met 3-1 van Birmingham. Trautmann speelde tussen 1949 en 1964 545 wedstrijden voor City. Hij werd beschouwd als een van de beste doelmannen ter wereld, maar mocht nooit het Duitse nationale doel verdedigen. (Belga/INM) Herbekijk een portret van de man met de hoogtepunten uit zijn carrière: