De Slowaakse international Marek Hamsik (24) beloofde om zijn opvallende hanekam af te scheren als Napoli de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus won. De draaischijf pakte zondagavond ook de Coppa Italia na 2-0-winst. Belofte maakt schuld, het haar van Hamsik moest er dus af.

"Paolo Cannavaro en Christian Maggio scheerden me na de match in de kleedkamer al volledig kaal", lachtte Hamsik na afloop. Hij legde de bekerfinale overigens zelf in een beslissende plooi. De middenvelder trapte in de 83e minuut heel koelbloedig de 0-2 tegen de netten. De bekerwinst is voor de Partonopei de eerste prijs sinds 1987.

Het was niet de eerste keer dat Hamsik zijn kruin gebruikte als motivatietechniek. Ook toen Slowakije zich plaatste voor het WK 2010 moest zijn kapsel er aan geloven. Hamsik scoorde ondertussen al vijftig keer voor Napoli. Zijn creativiteit en scorend vermogen maken hem heel gegeerd op de transfermarkt. Vooral Chelsea en PSG willen de aanvallende middenvelder erg graag inlijven. Werpt zijn speciale motivatietechniek ook bij die clubs z'n vruchten af? (BP)

De Slowaakse international Marek Hamsik (24) beloofde om zijn opvallende hanekam af te scheren als Napoli de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus won. De draaischijf pakte zondagavond ook de Coppa Italia na 2-0-winst. Belofte maakt schuld, het haar van Hamsik moest er dus af."Paolo Cannavaro en Christian Maggio scheerden me na de match in de kleedkamer al volledig kaal", lachtte Hamsik na afloop. Hij legde de bekerfinale overigens zelf in een beslissende plooi. De middenvelder trapte in de 83e minuut heel koelbloedig de 0-2 tegen de netten. De bekerwinst is voor de Partonopei de eerste prijs sinds 1987.Het was niet de eerste keer dat Hamsik zijn kruin gebruikte als motivatietechniek. Ook toen Slowakije zich plaatste voor het WK 2010 moest zijn kapsel er aan geloven. Hamsik scoorde ondertussen al vijftig keer voor Napoli. Zijn creativiteit en scorend vermogen maken hem heel gegeerd op de transfermarkt. Vooral Chelsea en PSG willen de aanvallende middenvelder erg graag inlijven. Werpt zijn speciale motivatietechniek ook bij die clubs z'n vruchten af? (BP)