Mbenga wilde rond vier uur in de ochtend een bar verlaten, maar stuitte daarbij op enkele politieagenten die een controle uitvoerden. De Congolese Belg -zwaar onder invloed van alcohol- zou daarbij verbaal in de clinch gegaan zijn met één van de agenten. Terwijl hij de man met zijn arm wegduwde zou Mbenga geroepen hebben dat iedereen uit de weg moest. "I do what I want, so you move out the way!", klonk het volgens enkele Amerikaanse websites.

Waarop de agenten onze landgenoot in boeien sloegen en hem een nachtje achter de tralies hielden. De volgende ochtend werd Mbenga dan naar een ontwenningskliniek overgebracht.

Wat het verhaal helemaal te gek voor woorden maakt, is het feit dat Mbenga -naar eigen zeggen- net die dag een contract moest gaan tekenen bij de Toronto Raptors. Omdat hij vast zat in de kliniek ging die deal niet door. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de leiding van de Raptors na het incident nog geneigd zal zijn om de bonkige center alsnog te laten tekenen.

Dubbele pech dus voor Mbenga, die begin oktober ook al een eind zag komen aan een stageperiode bij de Dallas Mavericks. Waar hij in de periode 2004-2007 zijn debuut maakte in de NBA. Later verkaste hij naar de LA Lakers, waarmee hij twee NBA-titels behaalde. New Orleans was in het seizoen 2010/2011 zijn laatste NBA-club. Sindsdien zoekt Mbenga vergeefs naar een nieuwe werkgever in de NBA. Dat zal er met deze gebeurtenis niet makkelijker op worden. (MS)

Mbenga wilde rond vier uur in de ochtend een bar verlaten, maar stuitte daarbij op enkele politieagenten die een controle uitvoerden. De Congolese Belg -zwaar onder invloed van alcohol- zou daarbij verbaal in de clinch gegaan zijn met één van de agenten. Terwijl hij de man met zijn arm wegduwde zou Mbenga geroepen hebben dat iedereen uit de weg moest. "I do what I want, so you move out the way!", klonk het volgens enkele Amerikaanse websites. Waarop de agenten onze landgenoot in boeien sloegen en hem een nachtje achter de tralies hielden. De volgende ochtend werd Mbenga dan naar een ontwenningskliniek overgebracht. Wat het verhaal helemaal te gek voor woorden maakt, is het feit dat Mbenga -naar eigen zeggen- net die dag een contract moest gaan tekenen bij de Toronto Raptors. Omdat hij vast zat in de kliniek ging die deal niet door. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de leiding van de Raptors na het incident nog geneigd zal zijn om de bonkige center alsnog te laten tekenen. Dubbele pech dus voor Mbenga, die begin oktober ook al een eind zag komen aan een stageperiode bij de Dallas Mavericks. Waar hij in de periode 2004-2007 zijn debuut maakte in de NBA. Later verkaste hij naar de LA Lakers, waarmee hij twee NBA-titels behaalde. New Orleans was in het seizoen 2010/2011 zijn laatste NBA-club. Sindsdien zoekt Mbenga vergeefs naar een nieuwe werkgever in de NBA. Dat zal er met deze gebeurtenis niet makkelijker op worden. (MS)