De politie vraagt dat het gerecht Ryan Lochte dagvaardt. De zwemmer verliet Rio na de Spelen vóór hij kon worden ondervraagd over de zaak.

Valse verklaringen

Lochte beweerde tijdens de Spelen dat hij en zijn teamgenoten Gunnar Bentz, Jack Conger en Jimmy Feigen bij een benzinestation in Rio, onderweg naar het olympisch dorp, werden overvallen door gewapende mannen die zich hadden voorgedaan als agenten. Ze legden echter tegenstrijdige verklaringen af, zodat het Braziliaanse gerecht ernstige twijfels had bij hun verhaal.

Uiteindelijk bleek, onder meer uit beeldmateriaal, dat de vier gestopt waren bij een tankstation om naar het toilet te gaan en zich daar aan een daad van vandalisme schuldig maakten. Er volgde een discussie tussen de zwemmers en twee bewakingsagenten, die hun wapens toonden. Ze vroegen de atleten om geld. Zodra de bewakingsagenten het geld hadden ontvangen, mochten ze vertrekken.

Lochte, in Rio goed voor goud op de 4x200 meter vrije slag, bood intussen al zijn verontschuldigingen aan voor de 'overdreven' verklaringen en zei dat hij dronken was.

Gevangenisstraf

Vraag is nu of Lochte zich in Brazilië gaat verdedigen en ook of de VS hem zullen uitleveren, mocht hij bij verstek schuldig worden bevonden.

Indien hij wordt schuldig bevonden, riskeert de meervoudige olympische medaillewinnaar, al dan niet bij verstek, een gevangenisstraf van één tot maximaal 18 maanden. Hij kan ook het voorbeeld van Feigen volgen, die reeds 11.000 euro doneerde aan een Braziliaans goed doel om de zaak te seponeren, meldt BBC. (Belga/KVDA)

Video: komiek Stephen Colbert steekt de draak met de bekentenissen van Ryan Lochte:

De politie vraagt dat het gerecht Ryan Lochte dagvaardt. De zwemmer verliet Rio na de Spelen vóór hij kon worden ondervraagd over de zaak.Lochte beweerde tijdens de Spelen dat hij en zijn teamgenoten Gunnar Bentz, Jack Conger en Jimmy Feigen bij een benzinestation in Rio, onderweg naar het olympisch dorp, werden overvallen door gewapende mannen die zich hadden voorgedaan als agenten. Ze legden echter tegenstrijdige verklaringen af, zodat het Braziliaanse gerecht ernstige twijfels had bij hun verhaal. Uiteindelijk bleek, onder meer uit beeldmateriaal, dat de vier gestopt waren bij een tankstation om naar het toilet te gaan en zich daar aan een daad van vandalisme schuldig maakten. Er volgde een discussie tussen de zwemmers en twee bewakingsagenten, die hun wapens toonden. Ze vroegen de atleten om geld. Zodra de bewakingsagenten het geld hadden ontvangen, mochten ze vertrekken. Lochte, in Rio goed voor goud op de 4x200 meter vrije slag, bood intussen al zijn verontschuldigingen aan voor de 'overdreven' verklaringen en zei dat hij dronken was.Vraag is nu of Lochte zich in Brazilië gaat verdedigen en ook of de VS hem zullen uitleveren, mocht hij bij verstek schuldig worden bevonden.Indien hij wordt schuldig bevonden, riskeert de meervoudige olympische medaillewinnaar, al dan niet bij verstek, een gevangenisstraf van één tot maximaal 18 maanden. Hij kan ook het voorbeeld van Feigen volgen, die reeds 11.000 euro doneerde aan een Braziliaans goed doel om de zaak te seponeren, meldt BBC. (Belga/KVDA)