Tussen 164 en 152 voor Christus won ene Leonidas van Rhodos in vier opeenvolgende olympiades telkens drie loopwedstrijden: de stadion (sprint), de diaulos (lange afstand) en de hoplitodromos (met wapenuitrusting aan, in tegenstelling tot de andere loopnummers die naakt werden afgelegd).

2168 jaar later deed Michael Phelps in Rio dus even goed met zijn twaalf individuele olympische titels. Met die nuance: Leonidas van Rhodos kreeg geen twaalf gouden medailles, maar werd gelauwerd met twaalf olijfkransen.

Donderdag- en vrijdagnacht kan Phelps écht 'all-time'-recordhouder worden, want dan doet hij een gooi naar goud in de 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag.

Tussen 164 en 152 voor Christus won ene Leonidas van Rhodos in vier opeenvolgende olympiades telkens drie loopwedstrijden: de stadion (sprint), de diaulos (lange afstand) en de hoplitodromos (met wapenuitrusting aan, in tegenstelling tot de andere loopnummers die naakt werden afgelegd).2168 jaar later deed Michael Phelps in Rio dus even goed met zijn twaalf individuele olympische titels. Met die nuance: Leonidas van Rhodos kreeg geen twaalf gouden medailles, maar werd gelauwerd met twaalf olijfkransen.Donderdag- en vrijdagnacht kan Phelps écht 'all-time'-recordhouder worden, want dan doet hij een gooi naar goud in de 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag.