Mike Tyson op de planken van Broadway

© Reuters

Ex-bokskampioen Mike Tyson staat binnenkort in het theater. Zijn onemanshow ‘Undisputed Truth’ gaat over de hoogtes en laagtes uit zijn leven en carrière.

Ex-bokskampioen Mike Tyson staat van 31 juli tot 5 augustus op de planken van het Longacre Theatre in Broadway (New York) met zijn onemanshow ‘Undisputed Truth’.

Het spektakel, dat hij in april al voorstelde in Las Vegas, wordt gemaakt in samenwerking met regisseur Spike Lee, net als Tyson afkomstig uit de wijk Brooklyn.

“Ik ben een heel kwetsbaar iemand, en ik zal jullie simpelweg zeggen wie ik ben, waar ik vandaan kom en hoe ik dat allemaal heb beleefd”, vertelde Iron Mike op een persconferentie.

Oor afbijten
Tyson werd beroemd in 1986 toen hij op 20-jarige leeftijd de jongste wereldkampioen ooit werd bij de zwaargewichten.

Zijn bokssuccessen werden echter vaak overschaduwd door negatieve feiten, zoals zijn gevangenisstraf voor verkrachting, zijn drugsverslaving en vechtpartijen. Ook de kamp op het einde van zijn carrière waarin hij een stuk van het oor van Evander Holyfield afbeet, ligt nog in ieders geheugen.

Demonen
In de onemanshow vertelt Tyson zijn leven, over zijn geboorte en zijn moeder die een prostitué was tot zijn eerste huwelijk met actrice Robin Givens, over zijn delinquente jeugd en zijn ‘demonen’, … .

De voorbije jaren werd Tyson onder meer beschuldigd van cocaïnebezit, raakte hij persoonlijk failliet, en kwam zijn vierjarig dochtertje Exodus om bij een tragisch ongeluk thuis. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content