Het parket van Luik gaat de vzw Royal Sporting Club Anderlecht, ex-manager Michel Verschueren, de Kroatische ex-speler Ivica Mornar en spelersmakelaar Jurica Selak doorverwijzen naar de correctionele rechtbank wegens valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. Zo staat te lezen in Le Soir.

De doorverwijzing komt er in het kader van het luik "verdachte transfers" van een onderzoek wegens witwasserij dat in 2004 geopend werd door het Luikse gerecht. Meer bepaald gaat het om de redding van Standard Luik eind jaren negentig toen de club in slechte papieren zat.

Het parket rondde begin juni het onderzoek af. De conclusie over de transfer van Mornar van Standard naar Anderlecht is zwaarder dan die van de onderzoeksrechter, die enkel makelaar Djuro Sorgic en voormalig directeur-generaal van Standard Alphonse Constantin wilde beschuldigen valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.

Transfer Ivica Mornar

Het openbaar ministerie vindt dat er voldoende bewijs is om ook de anderen voor de rechter te brengen. Anderlecht wordt ervan beschuldigd een onbekend bedrag aan Mornar te hebben gestort via een lege vennootschap in Luxemburg ten tijde van zijn transfer van Standard naar Anderlecht in 2001. De bedoeling zou geweest zijn om het salaris van de speler te beperken en zo minder sociale lasten te betalen.

De transfer van Mornar werd door Michel Verschueren rechtstreeks geregeld met Djuro Sorgic.

De vervolgde personen riskeren tot vijf jaar cel en een boete tot 10.000 euro. (Belga/INM)

Het parket van Luik gaat de vzw Royal Sporting Club Anderlecht, ex-manager Michel Verschueren, de Kroatische ex-speler Ivica Mornar en spelersmakelaar Jurica Selak doorverwijzen naar de correctionele rechtbank wegens valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. Zo staat te lezen in Le Soir. De doorverwijzing komt er in het kader van het luik "verdachte transfers" van een onderzoek wegens witwasserij dat in 2004 geopend werd door het Luikse gerecht. Meer bepaald gaat het om de redding van Standard Luik eind jaren negentig toen de club in slechte papieren zat. Het parket rondde begin juni het onderzoek af. De conclusie over de transfer van Mornar van Standard naar Anderlecht is zwaarder dan die van de onderzoeksrechter, die enkel makelaar Djuro Sorgic en voormalig directeur-generaal van Standard Alphonse Constantin wilde beschuldigen valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. Transfer Ivica Mornar Het openbaar ministerie vindt dat er voldoende bewijs is om ook de anderen voor de rechter te brengen. Anderlecht wordt ervan beschuldigd een onbekend bedrag aan Mornar te hebben gestort via een lege vennootschap in Luxemburg ten tijde van zijn transfer van Standard naar Anderlecht in 2001. De bedoeling zou geweest zijn om het salaris van de speler te beperken en zo minder sociale lasten te betalen. De transfer van Mornar werd door Michel Verschueren rechtstreeks geregeld met Djuro Sorgic. De vervolgde personen riskeren tot vijf jaar cel en een boete tot 10.000 euro. (Belga/INM)