Het is een Franstalige rapnummer dat Damso via Twitter verspreidt. Of het om het WK-lied of een deel ervan gaat, is niet duidelijk. 'We doen alles van tevoren omdat er geen herhaling is. Alles kan stoppen... Want wie zijn we echt wanneer we niet echt zijn. Niemand heeft er ooit van gedroomd om geboren te worden...', zijn enkele fragmenten uit het nummer.

De KBVB besliste donderdagnacht de samenwerking met de rapper stop te zetten. Er was de voorbije dagen heel wat hetze ontstaan over de keuze voor Damso om het WK-lied voor de Rode Duivels te schrijven, omwille van het expliciete, vrouwonvriendelijke karakter van sommige van zijn teksten.

Tevreden

De Vrouwenraad reageert intussen tevreden. 'We zijn blij dat we een breed maatschappelijk debat rond seksisme op gang hebben gebracht en dat ons standpunt breed maatschappelijk gedragen werd', zegt voorzitster Magda De Meyer.

De officiële sponsors van de KBVB lieten in een gezamenlijke brief aan de bond weten dat ze ernstige bedenkingen hadden bij de keuze voor rapper Damso als zanger van de Belgische hymne voor de wereldbeker in Rusland. Maar de ceo van Proximus, Dominique Leroy, was de eerste die openlijk van de Voetbalbond eiste om af te zien van Damso.

'We zijn heel blij dat Dominique Leroy als eerste van de sponsors openlijk afstand nam van de rapper. Het is wel typerend dat een vrouwelijke ceo het voortouw neemt', benadrukt De Meyer. Ze is ook tevreden dat alle sponsors onmiddellijk hebben gereageerd op de oproep van de Vrouwenraad en bereid waren om over het probleem te praten.

De Vrouwenraad juicht het toe dat de Voetbalbond antiracisme en diversiteit hoog in het vaandel voert en hoopt nu dat de bond ook antiseksisme als waarde zal uitdragen.

Ook de Franstalige Vrouwenraad heeft vrijdagochtend de beslissing van de Voetbalbond toegejuicht. 'Dit is een stap vooruit in het kader van de verdediging van de waarden rond de gelijkheid van de seksen', luidt het.

Het is een Franstalige rapnummer dat Damso via Twitter verspreidt. Of het om het WK-lied of een deel ervan gaat, is niet duidelijk. 'We doen alles van tevoren omdat er geen herhaling is. Alles kan stoppen... Want wie zijn we echt wanneer we niet echt zijn. Niemand heeft er ooit van gedroomd om geboren te worden...', zijn enkele fragmenten uit het nummer.De KBVB besliste donderdagnacht de samenwerking met de rapper stop te zetten. Er was de voorbije dagen heel wat hetze ontstaan over de keuze voor Damso om het WK-lied voor de Rode Duivels te schrijven, omwille van het expliciete, vrouwonvriendelijke karakter van sommige van zijn teksten.De Vrouwenraad reageert intussen tevreden. 'We zijn blij dat we een breed maatschappelijk debat rond seksisme op gang hebben gebracht en dat ons standpunt breed maatschappelijk gedragen werd', zegt voorzitster Magda De Meyer.De officiële sponsors van de KBVB lieten in een gezamenlijke brief aan de bond weten dat ze ernstige bedenkingen hadden bij de keuze voor rapper Damso als zanger van de Belgische hymne voor de wereldbeker in Rusland. Maar de ceo van Proximus, Dominique Leroy, was de eerste die openlijk van de Voetbalbond eiste om af te zien van Damso. 'We zijn heel blij dat Dominique Leroy als eerste van de sponsors openlijk afstand nam van de rapper. Het is wel typerend dat een vrouwelijke ceo het voortouw neemt', benadrukt De Meyer. Ze is ook tevreden dat alle sponsors onmiddellijk hebben gereageerd op de oproep van de Vrouwenraad en bereid waren om over het probleem te praten. De Vrouwenraad juicht het toe dat de Voetbalbond antiracisme en diversiteit hoog in het vaandel voert en hoopt nu dat de bond ook antiseksisme als waarde zal uitdragen. Ook de Franstalige Vrouwenraad heeft vrijdagochtend de beslissing van de Voetbalbond toegejuicht. 'Dit is een stap vooruit in het kader van de verdediging van de waarden rond de gelijkheid van de seksen', luidt het.