Bart De Weverpresenteerde eind december Pol Van Den Driessche(woordvoerder-bestuurder Cercle Brugge) in Brugge en deed vorige week hetzelfde met Brecht Vermeulen(bestuurder KSV Roeselare) in Roeselare.

De N-VA-afdeling in Kortrijk bevestigt dat het momenteel onderhandelt met Joseph Allijns, voorzitter van KV Kortrijk, over het lijsttrekkerschap. Allijns was in het verleden al in het naburige Menen gemeenteraadslid voor de Volksunie en later ook schepen voor de VLD, maar verhuisde recent naar Kortrijk.

Pol Van Den Driessche: 'Louter toeval'
In oktober dit jaar wil de N-VA het electorale succes van de federale verkiezingen in 2010 ook lokaal bestendigen, los van de vroegere kartelpartner CD&V. In veel centrumsteden mist de partij echter 'grote namen' om een gooi te doen naar een plaatsje in de meerderheid.

In West-Vlaanderen lijkt de keuze nu te vallen op figuren die hun bekendheid (deels) aan het voetbal te danken hebben. "Ik zou er geen patroon achter zoeken", zegt Pol Van Den Driessche. "Het feit dat we alle drie een link hebben met het voetbal, is louter toeval. Integendeel, ik zou me juist zorgen beginnen maken als politici géén engagement meer vertonen in lokale cultuur- of sportverenigingen. De N-VA kiest zijn lijsttrekkers op basis van hun politieke visie, maar dat we een bekend gezicht hebben én een netwerk, is uiteraard mooi meegenomen."

Van Den Driessche vindt dat zijn rol als lokaal boegbeeld van de N-VA perfect verenigbaar is met zijn functie als Cerclewoordvoerder. "Toen ik in de Senaat zat voor de CD&V was er ook geen probleem. In het verleden waren Brugse burgemeesters zelf tijdens hun mandaat voorzitter van Cercle of van Club."

"Ik kan die twee zaken perfect gescheiden houden", gaat Van Den Driessche verder. "Als ik straks schepen of burgemeester zou worden, zal ik enkel aan het algemeen belang denken, en niet aan het belang van Cercle. Ook in het stadiondossier."

KV Kortrijk: 'Niet te combineren'
Bij KV Kortrijk denken ze er echter anders over. "We zijn met Joseph Allijns intern overeengekomen dat een dergelijk politiek engagement niet te combineren valt met zijn rol als voorzitter van onze raad van bestuur", aldus Luc Demeyere, voorzitter van het directiecomité bij KVK. "Dat is een afweging die hij moet maken bij zijn keuze om al dan niet een lijst te trekken in Kortrijk." (BV)

Bart De Weverpresenteerde eind december Pol Van Den Driessche(woordvoerder-bestuurder Cercle Brugge) in Brugge en deed vorige week hetzelfde met Brecht Vermeulen(bestuurder KSV Roeselare) in Roeselare. De N-VA-afdeling in Kortrijk bevestigt dat het momenteel onderhandelt met Joseph Allijns, voorzitter van KV Kortrijk, over het lijsttrekkerschap. Allijns was in het verleden al in het naburige Menen gemeenteraadslid voor de Volksunie en later ook schepen voor de VLD, maar verhuisde recent naar Kortrijk. Pol Van Den Driessche: 'Louter toeval' In oktober dit jaar wil de N-VA het electorale succes van de federale verkiezingen in 2010 ook lokaal bestendigen, los van de vroegere kartelpartner CD&V. In veel centrumsteden mist de partij echter 'grote namen' om een gooi te doen naar een plaatsje in de meerderheid. In West-Vlaanderen lijkt de keuze nu te vallen op figuren die hun bekendheid (deels) aan het voetbal te danken hebben. "Ik zou er geen patroon achter zoeken", zegt Pol Van Den Driessche. "Het feit dat we alle drie een link hebben met het voetbal, is louter toeval. Integendeel, ik zou me juist zorgen beginnen maken als politici géén engagement meer vertonen in lokale cultuur- of sportverenigingen. De N-VA kiest zijn lijsttrekkers op basis van hun politieke visie, maar dat we een bekend gezicht hebben én een netwerk, is uiteraard mooi meegenomen."Van Den Driessche vindt dat zijn rol als lokaal boegbeeld van de N-VA perfect verenigbaar is met zijn functie als Cerclewoordvoerder. "Toen ik in de Senaat zat voor de CD&V was er ook geen probleem. In het verleden waren Brugse burgemeesters zelf tijdens hun mandaat voorzitter van Cercle of van Club.""Ik kan die twee zaken perfect gescheiden houden", gaat Van Den Driessche verder. "Als ik straks schepen of burgemeester zou worden, zal ik enkel aan het algemeen belang denken, en niet aan het belang van Cercle. Ook in het stadiondossier."KV Kortrijk: 'Niet te combineren' Bij KV Kortrijk denken ze er echter anders over. "We zijn met Joseph Allijns intern overeengekomen dat een dergelijk politiek engagement niet te combineren valt met zijn rol als voorzitter van onze raad van bestuur", aldus Luc Demeyere, voorzitter van het directiecomité bij KVK. "Dat is een afweging die hij moet maken bij zijn keuze om al dan niet een lijst te trekken in Kortrijk." (BV)