Sparta Praag, de vroegere club van KRC Genkverdediger Jakub Brabec, speelde afgelopen zondag 3-3 gelijk tegen Brno. Een van de doelpunten van de tegenpartij werd gemaakt vanuit buitenspelpositie, niet gevlagd door assistent-scheidsrechter Lucie Ratajova. Na de match liet Sparta-doelman Tomas Koubek (24) zich ontvallen dat 'vrouwen geen functie moeten hebben binnen het mannenvoetbal en aan het fornuis thuis horen'. Zijn ploegmaat Lukas Vacha (27) tweette een foto van de vrouw met de tekst 'naar het fornuis'.

Onaanvaardbare uitspraken, vindt Sparta-directeur Adam Kotalik, en dus stuurt hij de twee spelers naar de vrouwenploeg van de club 'zodat ze met hun eigen ogen kunnen zien dat vrouwen niet alleen aan het fornuis nuttig zijn'.

Beide spelers hebben zich intussen verontschuldigd voor hun seksistische commentaren. Koubek plaatste een foto van zijn vrouw en dochter op zijn Facebookpagina met de tekst 'excuses aan alle vrouwen'. Vacha zegt dat hij enkel doelde op een specifieke fout die het resultaat beïnvloedde, niet op alle vrouwen'. (KVDA)

Sparta Praag, de vroegere club van KRC Genkverdediger Jakub Brabec, speelde afgelopen zondag 3-3 gelijk tegen Brno. Een van de doelpunten van de tegenpartij werd gemaakt vanuit buitenspelpositie, niet gevlagd door assistent-scheidsrechter Lucie Ratajova. Na de match liet Sparta-doelman Tomas Koubek (24) zich ontvallen dat 'vrouwen geen functie moeten hebben binnen het mannenvoetbal en aan het fornuis thuis horen'. Zijn ploegmaat Lukas Vacha (27) tweette een foto van de vrouw met de tekst 'naar het fornuis'.Onaanvaardbare uitspraken, vindt Sparta-directeur Adam Kotalik, en dus stuurt hij de twee spelers naar de vrouwenploeg van de club 'zodat ze met hun eigen ogen kunnen zien dat vrouwen niet alleen aan het fornuis nuttig zijn'.Beide spelers hebben zich intussen verontschuldigd voor hun seksistische commentaren. Koubek plaatste een foto van zijn vrouw en dochter op zijn Facebookpagina met de tekst 'excuses aan alle vrouwen'. Vacha zegt dat hij enkel doelde op een specifieke fout die het resultaat beïnvloedde, niet op alle vrouwen'. (KVDA)