Amerikaanse media zijn doorgaans niet erg bezig met wat zich op de Europese voetbalvelden afspeelt, maar voor de nieuwe kalender die Napoli ineen bokste, willen ze wel eens hun horizonten verleggen. De reden? In plaats van brave portretten of actiefoto's koos de Italiaanse topclub ervoor om zijn spelers te onderwerpen aan een intensieve fotoshoot. Thema: de Grieks-Romeinse mythologie.

Links: Benitez, rechts: o.a. Higuain en Hamsik, /
Links: Benitez, rechts: o.a. Higuain en Hamsik © /

Sterren als Gonzalo Higuaín, José Callejón, Marek Hamsik of onze eigenste Dries Mertens draven op in weinig verhullende soldatenpakjes en laten zich tonnen make-up welgevallen. Voetballers zoals u ze nog nooit zag. Zelfs de doorgaans koele trainer Rafa Benitez liet zich overtuigen om mee te doen. Hij verschijnt in de hoedanigheid van een Romeinse veldheer.

Veel beeldmateriaal heeft Napoli nog niet gelost, maar bij wijze van teaser werd op de website een videoclip met 'the making of' gelanceerd, alsook de eerste foto's. Het kalenderjaar 2015: nu al een succes voor de Napolitanen.

Amerikaanse media zijn doorgaans niet erg bezig met wat zich op de Europese voetbalvelden afspeelt, maar voor de nieuwe kalender die Napoli ineen bokste, willen ze wel eens hun horizonten verleggen. De reden? In plaats van brave portretten of actiefoto's koos de Italiaanse topclub ervoor om zijn spelers te onderwerpen aan een intensieve fotoshoot. Thema: de Grieks-Romeinse mythologie. Sterren als Gonzalo Higuaín, José Callejón, Marek Hamsik of onze eigenste Dries Mertens draven op in weinig verhullende soldatenpakjes en laten zich tonnen make-up welgevallen. Voetballers zoals u ze nog nooit zag. Zelfs de doorgaans koele trainer Rafa Benitez liet zich overtuigen om mee te doen. Hij verschijnt in de hoedanigheid van een Romeinse veldheer. Veel beeldmateriaal heeft Napoli nog niet gelost, maar bij wijze van teaser werd op de website een videoclip met 'the making of' gelanceerd, alsook de eerste foto's. Het kalenderjaar 2015: nu al een succes voor de Napolitanen.