Het parket van Luik heeft zich niet verzet tegen een opschorting van het vonnis van profvoetballer Christian Benteke door de rechtbank van Luik.

Carjacking

Benteke, vorige week nog doelpuntenmaker voor de Rode Duivels in de WK-interland tegen Schotland, wordt ervan verdacht in november 2011 te hebben deelgenomen aan een strafexpeditie gevolgd door een carjacking.
De spits van Aston Villa speelde toen nog voor KRC Genk. Hij werd in Luik opgepakt na een scène die veel weg had van een strafexpeditie. Aan de oorsprong van de zaak ligt de verkoop van een wagen die in Parijs was gestolen. De verkoper beweerde de oorsprong van die wagen niet te kennen.

De koper, geholpen door enkele vrienden onder wie Benteke, organiseerde een 'bezoek' aan de verkoper om de toestand op te helderen. De verkoper werd in een Luikse straat door drie mannen aangevallen en met geweld uit zijn auto gezet.

Die verkoper beweert dat Benteke aanwezig was op de plaats van de feiten, want hij zou aanvaard hebben ze te vervoeren. Benteke zou niet actief hebben deelgenomen, maar gewoon aanwezig geweest zijn.

Benteke ontkent

Benteke ontkent dat hij bij de feiten betrokken was. Het parket eist gevangenisstraffen van een jaar tot negentien maanden. Tegen Benteke werd een straf geëist van een jaar.

Omdat de voetballer eerder op de achtergrond bleef bij de carjacking en steeds de waarheid vertelde tijdens zijn verklaringen, meent het parket dat Benteke in aanmerking komt voor een opschorting. De datum van het vonnis wordt bekendgemaakt wanneer de advocaten hun pleidooien hebben afgerond. (Belga/KVDA)

Het parket van Luik heeft zich niet verzet tegen een opschorting van het vonnis van profvoetballer Christian Benteke door de rechtbank van Luik.Carjacking Benteke, vorige week nog doelpuntenmaker voor de Rode Duivels in de WK-interland tegen Schotland, wordt ervan verdacht in november 2011 te hebben deelgenomen aan een strafexpeditie gevolgd door een carjacking. De spits van Aston Villa speelde toen nog voor KRC Genk. Hij werd in Luik opgepakt na een scène die veel weg had van een strafexpeditie. Aan de oorsprong van de zaak ligt de verkoop van een wagen die in Parijs was gestolen. De verkoper beweerde de oorsprong van die wagen niet te kennen. De koper, geholpen door enkele vrienden onder wie Benteke, organiseerde een 'bezoek' aan de verkoper om de toestand op te helderen. De verkoper werd in een Luikse straat door drie mannen aangevallen en met geweld uit zijn auto gezet. Die verkoper beweert dat Benteke aanwezig was op de plaats van de feiten, want hij zou aanvaard hebben ze te vervoeren. Benteke zou niet actief hebben deelgenomen, maar gewoon aanwezig geweest zijn. Benteke ontkent Benteke ontkent dat hij bij de feiten betrokken was. Het parket eist gevangenisstraffen van een jaar tot negentien maanden. Tegen Benteke werd een straf geëist van een jaar. Omdat de voetballer eerder op de achtergrond bleef bij de carjacking en steeds de waarheid vertelde tijdens zijn verklaringen, meent het parket dat Benteke in aanmerking komt voor een opschorting. De datum van het vonnis wordt bekendgemaakt wanneer de advocaten hun pleidooien hebben afgerond. (Belga/KVDA)