Orlando Cruz, vierde op de wereldranglijst bij de vedergewichten, liet aan de website Boxing Scene weten dat hij altijd een trotse homoseksuele man geweest is en zal zijn. "Ik vecht al meer dan 24 jaar en terwijl ik mijn carrière voortzet, wil ik mezelf niet verloochenen. Ik wil proberen het beste voorbeeld te zijn voor kinderen die van een professionele bokscarrière dromen."

Dat Cruz zich nu out als homo, getuigt van veel moed. Openlijke homoseksualiteit is en blijft immers een zeldzaamheid in de profsport. De meeste sporters die zich outen, doen dat bovendien op het einde van of na hun carrière.

Wereldtitel?

Cruz werd in zijn carrière onder andere al zeven keer Puerto Ricaans kampioen en nam voor zijn land ook deel aan de Olympische Spelen van 2000 in het Australische Sydney.

Zijn eerstvolgende gevecht staat geprogrammeerd op 19 oktober. Hij neemt het dan in Florida op tegen de Mexicaan Jorge Pazos. Wint Cruz dat duel, dat vecht hij nadien normaal gezien om de wereldtitel. (KVDA)

Orlando Cruz, vierde op de wereldranglijst bij de vedergewichten, liet aan de website Boxing Scene weten dat hij altijd een trotse homoseksuele man geweest is en zal zijn. "Ik vecht al meer dan 24 jaar en terwijl ik mijn carrière voortzet, wil ik mezelf niet verloochenen. Ik wil proberen het beste voorbeeld te zijn voor kinderen die van een professionele bokscarrière dromen." Dat Cruz zich nu out als homo, getuigt van veel moed. Openlijke homoseksualiteit is en blijft immers een zeldzaamheid in de profsport. De meeste sporters die zich outen, doen dat bovendien op het einde van of na hun carrière. Wereldtitel? Cruz werd in zijn carrière onder andere al zeven keer Puerto Ricaans kampioen en nam voor zijn land ook deel aan de Olympische Spelen van 2000 in het Australische Sydney. Zijn eerstvolgende gevecht staat geprogrammeerd op 19 oktober. Hij neemt het dan in Florida op tegen de Mexicaan Jorge Pazos. Wint Cruz dat duel, dat vecht hij nadien normaal gezien om de wereldtitel. (KVDA)