De commissie van vervroegde vrijlatingen vergaderde donderdag. Volgens een persbericht van de Zuid-Afrikaanse gevangenisadministratie keurde die commissie goed dat Pistorius vanaf 20 oktober vervroegd vrijkomt.

Normaal gezien kwam de gewezen Zuid-Afrikaanse topatleet, die veroordeeld werd voor de dood van zijn vriendin Reeva Steenkamp, in augustus op borg vrij, maar die beslissing werd toen in laatste instantie ongedaan gemaakt.

De atleet kreeg in oktober vorig jaar vijf jaar voor doodslag met schuld op Steenkamp, en werd niet veroordeeld voor moord. Dankzij zijn goed gedrag verkreeg hij voorwaardelijke vrijlating.

Nieuw proces

De 28-jarige en aan beide benen geamputeerde Pistorius had in de valentijnsnacht van 2013 Steenkamp doorheen de badkamerdeur doodgeschoten en hield tegenover de justitie staande dat dit per ongeluk was omdat hij dacht met een inbreker te doen te hebben.

De rechter volgde zijn versie. Het parket ging in beroep bij het Zuid-Afrikaanse Hooggerechtshof. Dat beroep wordt begin november behandeld. Vijf rechters zullen vanaf 3 november onderzoeken of Pistorius tot een zwaardere gevangenisstraf moet veroordeeld worden. (Belga/TE)

De commissie van vervroegde vrijlatingen vergaderde donderdag. Volgens een persbericht van de Zuid-Afrikaanse gevangenisadministratie keurde die commissie goed dat Pistorius vanaf 20 oktober vervroegd vrijkomt. Normaal gezien kwam de gewezen Zuid-Afrikaanse topatleet, die veroordeeld werd voor de dood van zijn vriendin Reeva Steenkamp, in augustus op borg vrij, maar die beslissing werd toen in laatste instantie ongedaan gemaakt. De atleet kreeg in oktober vorig jaar vijf jaar voor doodslag met schuld op Steenkamp, en werd niet veroordeeld voor moord. Dankzij zijn goed gedrag verkreeg hij voorwaardelijke vrijlating. De 28-jarige en aan beide benen geamputeerde Pistorius had in de valentijnsnacht van 2013 Steenkamp doorheen de badkamerdeur doodgeschoten en hield tegenover de justitie staande dat dit per ongeluk was omdat hij dacht met een inbreker te doen te hebben. De rechter volgde zijn versie. Het parket ging in beroep bij het Zuid-Afrikaanse Hooggerechtshof. Dat beroep wordt begin november behandeld. Vijf rechters zullen vanaf 3 november onderzoeken of Pistorius tot een zwaardere gevangenisstraf moet veroordeeld worden. (Belga/TE)