De Zuid-Afrikaanse paralympische atleet Oscar Pistorius (26) is opgepakt en officieel in verdenking van moord gesteld nadat zijn vriendin en fotomodel Reeva Steenkamp (29) werd doodgeschoten in zijn woning in Pretoria. Pistorius schoot Steenkamp dood met vier schoten. Steenkamp werd daarbij geraakt in het hoofd en de hand en stierf ter plaatse.

"Het gaat om een pistool met een kaliber van 9 millimeter en het wapen staat op naam van Oscar Pistorius geregistreerd", bevestigde een woordvoerster van de politie.

Het drama speelde zich af in de vroege ochtend in de woning van Oscar Pistorius in de hoofdstad Pretoria.

Huiselijk geweld Over de precieze omstandigheden van het drama is nog maar weinig geweten. Volgens mediaberichten heeft Pistorius zijn vriendin mogelijk verkeerdelijk aanzien voor een inbreker. Een politiewoordvoerder zegt echter dat er ten huize Pistorius al eerder incidenten plaatsvonden 'die onder de noemer van huiselijk geweld kunnen vallen'.

De criminaliteitsgraad in Zuid-Afrika ligt zeer hoog en vele burgers hebben wapens in huis om zichzelf te beschermen tegen overvallers.
Nationale held

Pistorius moet zich vrijdagochtend voor de rechtbank in Pretoria verantwoorden. Normaal was dat vandaag al, maar er moeten nog een aantal formaliteiten worden afgehandeld. Zo moet er bloed worden afgenomen en ondergaat hij een medisch onderzoek.

Het nieuws stuurt alvast een schokgolf door het land. Pistorius, bijgenaamd 'Blade Runner' of 'De Snelste Man Zonder Benen' is in Zuid-Afrika een absolute held. Hij werd geamputeerd onder zijn knieën toen hij amper elf maanden oud was en loopt met twee protheses van carbon. Hij werd de eerste atleet die zowel aan de Olympische als aan de Paralympische Spelen deelnam. In Londen haalde hij vorige zomer de finale van de 400 meter. Op de Paralympics veroverde hij een zilveren en twee gouden medailles.

De Zuid-Afrikaanse paralympische atleet Oscar Pistorius (26) is opgepakt en officieel in verdenking van moord gesteld nadat zijn vriendin en fotomodel Reeva Steenkamp (29) werd doodgeschoten in zijn woning in Pretoria. Pistorius schoot Steenkamp dood met vier schoten. Steenkamp werd daarbij geraakt in het hoofd en de hand en stierf ter plaatse."Het gaat om een pistool met een kaliber van 9 millimeter en het wapen staat op naam van Oscar Pistorius geregistreerd", bevestigde een woordvoerster van de politie. Het drama speelde zich af in de vroege ochtend in de woning van Oscar Pistorius in de hoofdstad Pretoria. Huiselijk geweld Over de precieze omstandigheden van het drama is nog maar weinig geweten. Volgens mediaberichten heeft Pistorius zijn vriendin mogelijk verkeerdelijk aanzien voor een inbreker. Een politiewoordvoerder zegt echter dat er ten huize Pistorius al eerder incidenten plaatsvonden 'die onder de noemer van huiselijk geweld kunnen vallen'. De criminaliteitsgraad in Zuid-Afrika ligt zeer hoog en vele burgers hebben wapens in huis om zichzelf te beschermen tegen overvallers. Nationale held Pistorius moet zich vrijdagochtend voor de rechtbank in Pretoria verantwoorden. Normaal was dat vandaag al, maar er moeten nog een aantal formaliteiten worden afgehandeld. Zo moet er bloed worden afgenomen en ondergaat hij een medisch onderzoek. Het nieuws stuurt alvast een schokgolf door het land. Pistorius, bijgenaamd 'Blade Runner' of 'De Snelste Man Zonder Benen' is in Zuid-Afrika een absolute held. Hij werd geamputeerd onder zijn knieën toen hij amper elf maanden oud was en loopt met twee protheses van carbon. Hij werd de eerste atleet die zowel aan de Olympische als aan de Paralympische Spelen deelnam. In Londen haalde hij vorige zomer de finale van de 400 meter. Op de Paralympics veroverde hij een zilveren en twee gouden medailles.